Kaapo Kakolle huimia niskalenkkejä – NHL-draftin voimasuhteet muuttumassa? ”Siinä hän on minua edellä”

© Kuva: Getty Images

Lähimenneisyys on mahdollisesti muuttanut Jack Hughesin ja Kaapo Kakon voimasuhteita. Kyseessä on kaksikko, joka todennäköisesti menee ensimmäisenä ja toisena juhannuksena järjestettävästä NHL:n varaustilaisuudesta taalajäille.

Jos aiemmin suomalainen oli ehkä enemmänkin arveltu kakkosvaraukseksi, niin nyt ennakkoarviot ovat saattaneet muuttua esimerkiksi maajoukkuepelien takia.

Kakko ratkaisi alle 20-vuotiaiden MM-finaalin loppiaisena USAa vastaan, ja ottipa Hughesin tähdittämät joukot suomalaisilta käkättimeen myös vuosi sitten keväällä U18-nuorten MM-loppuottelussa.

Mitkähän ovat TPS-tähden mielestä lähtökohdat NHL-draftiin tällä hetkellä, vuoden alussa?

– Meillä on paljon yhteistä. Olemme molemmat tosi taitavia pelaajia. Hän on erinomainen luistelija, ja siinä hän on minua edellä. Hänen luistelunsa näyttää erittäin hyvältä, ja siinä on potkua. Muuten me olemme aika lailla tasoissa, Kakko arvioi, NHL.com/fi:n haastattelussa.

Kakolle jäi MM-kisoista hampaankoloon – vaikka hän iski toisen maalinsa (2+3=5) niin tärkeään paikkaan, kun sen vaan voi iskeä. Tämä varmisti Suomelle maailmanmestaruuden.

– Olisin tietenkin voinut pelata vieläkin paremmin. Ainakin siltä minusta tuntui joidenkin pelien jälkeen. Kyllä minulla on työkalut parempiinkin peliesityksiin.

– Mutta jos voittaa nuorten MM-kultaa, niin joukkueen jokainen jäsen voi olla tyytyväinen. Pelasin isossa roolissa mestarijoukkueessa. Se puhukoon puolestaan.

» Tuleeko Kaapo Kakosta historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? Kaikki ensi kesän draftista erikoissivultamme!