Tekikö Los Angeles Kings karmean mokan Ilja Kovaltshukin kanssa? – Voi käydä vielä kalliiksi: ”Seura oli riittävän tyhmä”

© Kuva: Getty Images

Venäläistähti Ilja Kovaltshukin paluu NHL:ään herätti monessa kiekkoihmisessä innostusta. Ääritaitava Kovaltshuk teki KHL-jätti SKA:ssa tulosta vuosia, mutta syksy NHL:ssä on osoittanut, etteivät vuodet ole tulleet venäläisellekään yksin.

– Yhden kauden sopimus ja kohtuullinen korvaus olisi ollut järkevä riski Kingsiltä Kovaltshukin suhteen. Se olisi pakottanut Iljan myös näyttämään, että hän ansaitsee pidemmän sopimuksen. Nyt hän tienasi mukavan eläkesopimuksen itselleen tietäen, ettei näyttöjä tarvitse sen suuremmin enää antaa.

– Moni muu joukkue käsittääkseni tarjosi Kovaltshukille vain yhden vuoden sopimusta, mutta Kings oli riittävän tyhmä tarjoamaan pitkää sopimusta. Kauden jälkeen nähdään, joutuvatko he ostamaan venäläisen ulos, Viasatin jääkiekkoselostaja Tero Kainulainen analysoi NHLSuomi-sivustolle.

Kingsin ongelmat eivät rajoitu vain Kovaltshukiin. Joukkue ei ole Kainulaisen mukaan pystynyt mukautumaan NHL:n trendin mukaiseen peliin enää muutamaan vuoteen.

– Luistelu- ja pelinopeus ovat puuttuneet. Joukkueesta löytyy kokeneita ja taitavia pelaajia, mutta umpisurkea erikoistilannepelaaminen ja tehottomuus syövät kaiken. Päästettyjen maalien määrä on kohtuullisesti liigan keskitasoa parempaa, mutta siitä tilastossa ei tällaisen tehottomuuden kanssa ole hyötyä.

Kalifornialaiset vierailevat lauantai-iltana Suomen aikaa kello 22.05 Coloradossa, jossa Mikko Rantasen ykkösketjun varassa oleva seura on näyttänyt taipumisen merkkejä satumaisen syksyn jälkeen. Viasat Urheilu ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

– Colorado on tällä hetkellä yhden ketjun varassa kaikilta osin, eikä maalivahtipelikään ole onnistunut samalla tavalla kuin viime vuonna. Ongelma on myös se, että joukkueeseen ei tälle kaudelle tullut syvyyttä käytännössä lainkaan lisää. Jos ykkösketju saa pelata kaikki ylivoimat, pudotuspelipaikkaan on mahdollisuus, Kainulainen arvioi.

Anssi Shemeikka