Lukuisia aaltoja on lyönyt Tyynen valtameren rantaan Kaliforniassa sen jälkeen, kun Anaheim Ducks voitti Teemu Selänteen johdolla Stanley Cupin 2007. Corey Perry ja Ryan Getzlaf olivat tuolloin vielä kasvamassa joukkueen johtotähdiksi. Stanley Cupin loppuotteluiden porteilla konferenssifinaaleissa on käyty usein, mutta todellisuudessa menestys on jäänyt kauaksi.

Arkitodellisuus Anaheimissa on tällä hetkellä synkkä. 12 ottelun tappioputki katkesi Minnesota Wildia vastaan, mutta joukkueen ongelmat ovat tuloksia syvemmässä. Sen tietää myös NHL-selostaja Tero Kainulainen.

– Getzlafista ei ole johtajaksi. Näin ulkopuolelta katsottuna en ole koskaan pitänyt häntä sellaisena. Hänen ja Perryn aika Ducksin johtavina pelaajina on ollut ohi jo muutaman vuoden ajan. Perryn taso polvivammasta toipumisen jälkeen tulee olemaan myös suuri kysymysmerkki. Anaheim Ducks tarvitsee ennen kaikkea uudet johtajat, Kainulainen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– Seura teki viime viikolla pelaajakauppoja, mutta lopputulos oli kuin olisi hankkinut soodavesipullottimen. Lähinnä vaihdettiin vettä toisesta pullosta toiseen. Jos kolmosketjun pelaajia vaihdettiin toisiin kolmosketjun pelaajiin sekä kutos- ja seiskapakkeja vastaaviin, niin kyseessä oli lähinnä seurajohdolta viesti, että muidenkin kuin tähtien on syytä olla hereillä. Tuskin Anaheimin pelaajakaupat tähän kuitenkaan vielä loppuvat.

Lännen 11. oleva Ducks vierailee lauantai-iltana Suomen aikaa kello 20.00 alkavassa ottelussa New Jerseyssä. Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä Kainulaisen selostamana. Katastrofaalisesta loppuvuodesta huolimatta Ducksin tilanne ei ole toivoton – jos kelkka kääntyy.

– Outoa on se, että 12 ottelun tappioputkesta huolimatta he ovat yhä vain muutaman pisteen päässä pudotuspeliviivasta. He eivät sinänsä ole vielä menettäneet mitään, Kainulainen päättää.