Patrik Laineen kolmivuotinen tulokassopimus saa päätöksensä heinäkuun 1. päivä ja spekulaatiot Winnipeg Jetsin maalitykin jatkosopimuksesta on aloitettu jo varsin hyvissä ajoin.

Villeimmissä arvioissa 20-vuotiaan suomalaistähden tulevan palkan on uskottu olevan jopa 10-11 miljoonan dollarin luokkaa.

Laine on ollut viimeaikoina hieman jäisessä vireessä, eikä verkot ole heiluneet totutulla tavalla. Jets-tykki on silti tulittanut 46 ottelussa komeat 25 maalia, joka tarkoittaa täydessä runkosarjassa 44 maalin tahtia.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreosilla ei silti arvosta Laineen suorituksia kovinkaan korkealle ja näkee suomalaisessa enemmänkin rivipelaajan Jetsille.

– Se mitä hän on tehnyt on uskomatonta. Mutta hän ei sovi Winnipegiin, kuin vain pelkästään ylivoimalle. Hän ei ole mikään Auston Matthews, Mitch Marner, Brayden Point, Mark Scheifele tai Blake Wheeler. Hän on vain kaveri, joka pelaa kakkos- tai kolmosketjua sekä ylivoimaa. Hän ei ole kärkiketjujen kaveri, Kypreos tylytti Sportsnetin radiokanavalla.

Kypreos uskoo, että Laineen on turha unelmoida jättimäisestä yli 10 miljoonan dollarin palkkapussista.

– En usko, että Laineen pelaaja-agentti Mike Liut voi mennä sinne ja vaatia 10-11 miljoonaa dollaria kausipalkkaa. En vain näen asian menevän niin. Ehkä hän voisi ehdottaa 3-4 vuoden sopimusta, joka toisi ehkä 7-7,5 miljoonaa dollarin palkan. Tästä kaverista tulisi sitten sopimuksen päätyttyä vapaa pelaaja ja hän solmii seuraavan ison 11-12 miljoonan dollarin sopimuksensa jonkun New Yorkissa tai Kaliforniassa sijaitsevan seuran kanssa, toimittaja heitti.