Jos sinun täytyisi nyt veikata, kuka johtaa Nashville Predatorsin puolustajien pistepörssiä, niin olisiko vastauksesi P.K Subban, Ryan Ellis tai Roman Josi?

Jos oli, niin väärin meni.

Predatorsin puolustajien pistepörssiä johtaa nimittäin tällä hetkellä suurelle kansalle suhteellisen tuntematon Mattias Ekholm, joka on takonut tällä kaudella huikeat tehot 6+28=34 ja on vain yhden pisteen päässä omasta piste-ennätyksestään.

28-vuotiaasta ruotsalaisjärkäleestä on kehittynyt viime kausina Predators-luotsi Peter Lavioletten salainen luottomies.

– Hänestä on tullut vaivihkaa yksi NHL:n parhaista puolustajia. Hän on iso, hän on pitkä, hän osaa luistella sekä hän pelaa vihaisesti, kun sitä vaaditaan. Häntä vastaan on todella vaikea pelata. Hän on kyennyt nyt myös kirjaamaan pisteitä, niin kuin näette hänen tilastoistaan. Hän on todella vahva kahden suunnan puolustaja, Laviolette ylisti luottopakkiaan Sportsnetille.

Ekholm on kuitenkin siinä mielessä erikoinen tapaus, sillä hän ei tienaa summia, joita NHL:n tähtipakin kuuluisi saada. Ruotsalainen nettoaa 3,75 miljoonaa dollarin kausipalkkaa jopa vuoteen 2022 saakka.

Keski-Ruotsista, Borlängen kaupungista kotoisin oleva kiekkotähti ei kuitenkaan piittaa palkastaan, joka jää totaalisesti hänen pakkiparinsa Subbanin yhdeksän miljoonan dollarin vuosipalkan varjoon.

– Se on jo niin paljon rahaa, että en edes kerkeä tuhlata niin paljoa elämäni aikana. Sieltä mistä tulen, ei tarvitse olla rahaa niin paljoa, Ekholm sanoi The Hockey Newsille.