Chicago Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton yllätti lauantaina jääharjoituksissa laittamalla puolustaja Henri Jokiharjun kakkospariin Brent Seabrookin vasemmalle puolelle.

Nuorten MM-kultaa tammikuussa voittanut suomalainen on pelannut suurimman osan kaudestaan Duncan Keithin oikealla puolella Blackhawksin ykkösparissa.

Uusi pelipaikka ei itsevarmaa 19-vuotiasta kuitenkaan hetkauta.

– Jos minun pitää pelata vasemmalla, niin sitten pelaan. Ei puolen vaihtaminen ole niin vaikeaa. Se on vain peliä. Ei tätä pidä yliajatella, Blackhawks-pakki kertoi The Athletic -lehden haastattelussa.

– Minun pitää olla valmis pelaamaan molemmilla puolilla. Se on sama asia, kun sentteri pelaisi laitahyökkääjä. Pikkujuttuja, Jokiharju kohautti olkapäitään

Yli 1000 NHL-ottelua urallaan pelannut Keith näkee, ettei Jokiharjua pienet asiat hetkauta.

– Hän on kuin Patrick Kane – todella itsevarma. Hän on jopa lähes ylimielinen – no ei, kunhan vitsailen. Olen nauttinut ”Joksin” kanssa ajanvietosta – hän istuu vieressäni lentokoneissa ja keskustelee paljon. Löysin vihdoin kaverin, joka jaksaa puhua jääkiekosta yhtä paljon kuin minä. Se on hauskaa. Mielestäni hän vain kehittyy ja kehittyy jatkuvasti. Isoin asia on kuitenkin hänen halunsa kehittyä paremmaksi, Keith hehkutti.