Näkökulma: Tässäkö NHL:n kärkijoukkueen menestyksen salaisuus? Seurajohto tekee käsittämätöntä jälkeä!

© Kuva: Getty Images

NHL:ää ylivoimaisella piste-erolla johtavan Tampa Bay Lightningin nykykokoonpano hakee vertaistaan koko vuosikymmenen otannalla!

Iso kiitos menestyksestä kuuluu joukkueen ”sikariosastolle”, jossa ollaan jo pidemmän aikaa tehty upeaa työtä pelaajien rekrytoinnin, varaamisen ja kehittämisen saralla.

Lightningin ei nykytilanteessa tarvitse tuhlata jättimäisiä summia vapaisiin agentteihin, vaan se voi ainoastaan hakea vapailta markkinoilta pientä täydennystä supertähtiä pursuavaan rosteriinsa.

Nykyjoukkueesta vapailta markkinoilta haettuja täsmähankintoja ovat ainoastaan puolustajat Anton Strålman sekä Dan Girardi, jotka saatiin mukaan täydentämään kokoonpanoa kohtuullisen pientä korvausta vastaan.

Nykyisistä runkopelaajistaan joukkue löysi Brayden Pointin varaustilaisuuden 3. kierrokselta, käsittämättömällä tavalla pistepörssiä dominoiva Nikita Kutsherov löysi tiensä Floridan lämpöön 2. kierrokselta. Ondrej Palat puolestaan on 7. kierroksen varaus.

Myöhempien kierrosten varauksissa onnistuminen onkin yksi ehdoton edellytys nyky-NHL:ssä menestymiselle – ja tässä Lightning on onnistunut loistavasti!

Seurajohto ei myöskään epäröi tehdä raakojakaan linjanvetoja kokoonpanon vahvistamiseksi. Tampa Bayn tuorein liike siirtomarkkinoilla oli entisen 1. kierroksen varauksen Slater Koekkoekin treidaaminen Chicago Blackhawksiin vaihdossa Jan Ruttaan, josta saattaa hyvinkin kasvaa Tampassa mitat täyttävä NHL-puolustaja.

Todellisuudessa vain kaksi joukkueen kahdeksan edellisen vuoden 1. kierroksen varauksesta pelaa tällä hetkellä organisaatiossa – tähtivahti Andrei Vasilevski, sekä toissa vuoden 1. kierroksen valinta Cal Foote, joka ei ole vielä onnistunut murtautumaan farmista kivikovaan NHL-miehistöön.

Kaikesta huolimatta Lightning toimii nykypäivänä malliesimerkkinä muille liigan seuroille. Nykyrosterilla kaikki muu kuin Stanley Cupin voitto tulevana kesänä olisi seuralle jättipettymys.