NHL:n parhaasta suomalaismaalintekijästä puhuttaessa nimet Patrik Laine ja Mikko Rantanen nousevat automaattisesti ensimmäisenä mieleen.

Viimeisen puolentoista viikon otannalla kuumin suomalainen maalilinko taalajäillä on kuitenkin monien yllätykseksi San Jose Sharksin duunarilaituri Joonas Donskoi. Itseasiassa raahelainen on iskenyt 29. joulukuuta alkaen eniten maaleja koko NHL:ssä, yhdessä Calgary Flamesin megatähti Johnny Gaudreaun kannsa.

Viime yönä jälleen kaksi kertaa verkkoja ottelussa Edmonton Oilersia vastaan heilutellut 26-vuotias on nyt onnistunut kuudessa viime pelissä maalinteossa seitsemän kertaa! Donskoin kuuman putken arvoa tehostaa se tosiasia, että mies on tuona aikana yli tuplannut kauden kokonaismaalisaldonsa. Lisäksi suomalainen pelaa keskimäärin alle 13 minuuttia illassa!

45 ottelusta on nyt kasassa tehot 13+11=24, mikä on komea lukema kolmoskentän duunarina NHL-kaukaloissa tunnetuksi tulleelle pelaajalle. Donskoi on enää maalin päässä yhden kauden maaliennätyksestään NHL:ssä.

Katso Donskoin viime yön osumat alta: