Suomalaisselostaja lyttää Carolina Hurricanesin – osansa saa myös Teuvo Teräväinen: ”Ei hänen pelaajaprofiilinsa ole sellainen”

© Kuva: Getty Images

Kuluneen NHL-kauden aikana Suomessa on kuullut usein Carolina Hurricanesin heikon tason johtuvan ohuesta ratkaisijaosastosta Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen takana. Jääkiekkoselostaja ja NHL-asiantuntija Antti Mäkisen mukaan suomalaispelaajienkin on kuitenkin syytä katsoa peiliin.

– Isossa kuvassa molemmat puolet asiasta ovat ongelma. Niitä, jotka sanovat Carolinan olevan vain suomalaisten joukkue, täytyy muistuttaa, että Teuvo Teräväisellä on kasassa kymmenen maalia. Jos väite pitäisi paikkansa, Teräväisellä pitäisi olla kasassa 23-25 maalia.

– Kaikki kunnia Teuvo Teräväiselle, mutta jos kuvitellaan hänen olevan joukkueen ykkösmaalintekijä, erehdytään. Ei hänen pelaajaprofiilinsa ole sellainen.

Carolina on juuri nyt kolmen ottelun voittoputkessa, mutta seuran kannattajat kaipaavat otteisiin tasaisuutta ja korkeampaa peruspelaamisen tasoa.

– Joukkueen erikoistilannepelaaminen tuottaa heille ongelmia. 82 pelin maratonissa ei riitä se, että onnistuu kerran viikossa, vaan pudotuspeleihin edetäkseen täytyy onnistua kolmena iltana neljästä, Mäkinen muistuttaa.

Teräväinen ei ole ainoa pelaaja Canesissa, jolta odotetaan enemmän kuin ehkä annettavaa olisi.

– Tehojen puolesta joukkueesta puuttuu vaadittava syvyys. Minulle Carolina on yhtä sekainen organisaatio kuin Philadelphia Flyerskin. He eivät oikein tiedä mihin ovat menossa. Jos joku seurassa odottaa esimerkiksi laitahyökkääjä Andrei Svetsnikovin räppäävän 40 maalia kaudessa, niin voin kertoa, että ei räppää.

Kausi Carolinassa otti vahvan harha-askeleen jo elokuussa ennen kauden alkua, kun tähtipelaaja Jeff Skinner kaupattiin Buffaloon. Hurricanes sai vastineeksi kolme varausvuoroa ja hyökkääjä Cliff Pun. 20-vuotias Pu on pelannut kuluvalla kaudella 26 ottelua AHL-seura Charlotte Checkersissä tehoin 1+2. Kauppa oli Mäkisen mukaan yksi vuosikymmenen huonoimpia.

– Jeff Skinnerin treidi oli karmea. Skinnerin halu lähteä pois oli ymmärrettävää, mutta seura ei saanut kaupassa mitään takaisin. Se on ihan käsittämätöntä. 33 maalia viime kaudella tehnyt joukkueen paras maalintekijä kaupataan ja toiseen suuntaan saapuu täysin tyhjiä arpoja tilalle.

Myös seuran pitkäaikainen lupaus ja muutama vuosi sitten vielä selkeitä kehitysaskeleita ottanut hyökkääjä Victor Rask on taantunut. Joulukuussa ruotsalainen antoi 13 ottelussa yhden syötön ja oli tehotilastossa lukemassa -6.

– Victor Rask on hyvin Carolina Hurricanesin näköinen pelaaja, eli hajuton ja mauton. Tulee peliin, mutta ei saa mitään tehdyksi. Hän on pienoiskoossa koko organisaatio: näyttää ihan jääkiekkoilijalta, mutta tulos puuttuu, Mäkinen tylyttää.

Ottawa Senatorsin ja Carolina Hurricanesin välinen kamppailu suorana Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa sunnuntaina kello 20.00 alkaen.

Anssi Shemeikka