KHL:n viime kauden päätteeksi jättäneen Ilja Kovaltshukin NHL-paluu on alkanut vähintäänkin kivikkoisesti.

6,25 miljoonan dollarin palkkaa vielä seuraavat kaksi kautta tienaava venäläishyökkääjä on jätetty Los Angeles Kingsin alaketjuihin, eikä 35-vuotiaan pelurin tilastot ole mitenkään mairittelevaa katsottavaa. Hän on summannut 33 ottelussa odotuksiin nähden vaisut tehot 7+11=18.

The Fourth Period -sivuston päätoimittaja David Pagnotta sai tietoonsa, että Kovaltshuk on tyytymätön nykyiseen tilanteeseensa ja olisi valmis tekemään radikaalin ratkaisun.

– Kovaltshukin sopimuksessa on siirron estävä pykälä, mutta yleinen uskomus on tällä hetkellä se, että hän etsii siirtoa Stanley Cup -mestaruudesta taistelevan seuran riveihin, jos oikea paikka tulee vastaan, The Fourth Period -sivustolla kirjoitetaan.

Kovaltshuk ei ole kuitenkaan vielä vaatinut virallisesti siirtoa muualle, mutta hän on jo aloittanut keskustelut Kingsin seurajohdon kanssa hänen roolistaan joukkueessa.

– Jos Kovaltshuk ei saa seuraavien viikkojen aikana tasaisesti peliaikaa kärkiketjuissa, on mahdollista, että Kings etsii realistiset ehdokkaat vaihtopartneriksi ennen 25. helmikuuta olevaa siirtorajaa, sivustolla jatkettiin.