Florida Panthersin voittaessa katseet kääntyvät usein kapteeni Aleksander Barkoviin, jonka tehojen varassa joukkue pitkälti elää tai kuolee.

Viime yönä kellossa oli kuitenkin toinen ääni, kun joukkueen tuntemattomammat suomalaisnimet Juho Lammikko ja Henrik Borgström vastasivat Panthersin suomalaistehoista 3-4-voitossa Detroit Red Wingsiä vastaan. Voitto oli samalla Floridalle viides viimeisestä kuudesta ottelusta.

Avauserässä jo 3-0-karkumatkalle karannut Detroit sai toisessa erässä tuta suomalaisten kovan uudenvuoden vireen, kun Lammikko rakenteli ensi alivoimalla maalipaikan Jared McCannille.

Hetkeä myöhemmin oli Borgströmin vuoro onnistua. Kakkosketjun sentterinä pelannut suomalainen suti vastahyökkäyksestä syntyneessä tilanteessa oman irtokiekkonsa verkon perukoille. Mies on iskenyt kauden kahdeksassa pelissä varsin lupaavat tehot 3+1.

33 ottelua Panthers-paidassa tällä kaudella pelanneen Lammikon maalisaldo on edelleen avaamatta, joskin syöttöpiste oli miehen kauden viides. Floridan suurin tähti Barkov oli jälleen täystyöllistetty miehen kerättyä yli 24 minuuttia peliaikaa.

Surkeassa tappioputkessa kauttaan jatkava Detroit on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään vain yhden.

Katso Lammikon syöttö sekä Borgströmin osuma alta: