Uudenvuoden aamu käynnistyy Suomessa todella herkullisissa merkeissä, kun Nuoret Leijonat kohtaa Yhdysvallat kello 5.30 Suomen aikaa Kanadassa käynnistyvässä alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ottelussa.

Ottelun ylivoimaisesti odotetuin kaksinkamppailu nähdään – todennäköisesti – Suomen Kaapo Kakon sekä USA:n Jack Hughesin välillä. Kaksi edellistä ottelua loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Hughes saattaa nimittäin palata kaukaloon Suomea vastaan.

Kyseessä olisi todellinen Auston Matthews-Patrik Laine -tason kohtaaminen, sillä kaksikosta povataan tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden kahta kärkinimeä. Molemmilla on kaikki eväät nousta NHL:n tulevaisuuden megatähdiksi, joten miehiä seurataan muutenkin kisoissa todella isolla suurennuslasilla.

– Hänellä on ollut (toipumisen suhteen) paras päivä. Katsomme tilannetta päivän mittaan, mutta voin kertoa että oikeaan suuntaan ollaan ehdottomasti menossa, USA:n päävalmentaja Mike Hastings kommentoi Hughesin mahdollista pelaamista Suomi-ottelussa NHL.comille.

– Molemmat ovat pystyneet toimimaan tuloksentekijöinä näissä kisoissa. Kyseessä on kuitenkin pääasiassa 19-vuotiaiden kisat, mikä korostaa näiden kahden 17-vuotiaan erityislaatuisuutta, kommentoi puolestaan NHL Central Scoutingin Dan Marr.

– Hughes on todella taitava, hyökkäyssuuntaan lahjakas sentteri jolla on nopeutta, älyä ja kyky tehdä asioita täydessä vauhdissa. Kakko taas on kookkaampi pelaaja, joka pystyy tekemään peliä molemmilla laidoilla. Miehen kiekkoäly ja taidot yhdistettynä kokoon ja voimaan tekevät hänestä merkityksellisen pelaajan joka tilanteessa, Marr jatkaa.

Myös entinen Calgary Flamesin GM Craig Button totesi kyseessä olevan molemmille todella kovan näytönpaikan.

– Turnaus ei ole maailmanloppu, mutta onnistuminen kisoissa auttaa sinua ehdottomasti. Kykyjenetsijät toivovat näkevänsä pelaajien pystyvän tekemään kaukalossa niitä asioita, joita heiltä on odotettukin. Tämä auttaa rakentamaan luottamusta näihin pelaajiin. Luottamus on lopulta kaikki kaikessa sen suhteen, että haluat varata juuri kyseisen pelaajan, mies totesi.

Kakko on iskenyt alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelaamassaan kolmessa ottelussa tehot 1+2. Hughes on merkkautti pelaamassaan ottelussa yhden syöttöpisteen.