Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkovilla on valtava tehtävä 23-vuotiaan yrittäessä hinata joukkuettaan kohti pudotuspelejä.

Aiemmin kaudella tärkeän kakkossentterinsä Nick Bjugstadin loppukaudeksi sairastuvalle menettänyt joukkue on tällä hetkellä entistä enemmän suomalaisen supertähtensä varassa paitsi hyökkäyssuuntaan, myös puolustuspelillisesti.

Barkov myöntääkin NHL.com/fi-sivustolla kirjoittamassaan blogissa energian varsinkin hyökkäyssuuntaan olevan välillä vähissä ankaran pelikuorman edessä.

– Pelaan niin paljon minuutteja, ettei energiaa aina ole tarpeeksi siihen, että pystyisin olemaan koko ajan kiekolla ja luistelemaan kaikkien ohjeiden mukaan. Jos oppisi säästämään energiaa tiettyihin asioihin eikä käyttäisi energiaa turhaan luisteluun ja painimiseen. Sellaisia pieniä juttuja, joiden ansiosta saisin sitten vähän enemmän aikaan hyökkäyspäässä, suomalaiskippari selvittää.

Floridan ykkössentteri on iskenyt viime peleissä tehoja komeaan tahtiin, sillä seitsemän viime ottelun pistesarake näyttää lukemaa 4+7=11. Miehen kokonaistehot tämän kauden 37 ottelussa ovat 15+24=39.

Panthersilla on muutenkin menossa vaihteeksi pirteämpi jakso, sillä joukkue on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan peräti viisi. Ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä seitsemän pistettä. Floridalaisjoukkue on tulessa jälleen ensi yönä, kun se matkustaa Detroit Red Wingsin vieraaksi.