Winnipeg Jetsin kanadalaismaalivahti Connor Hellebuyck on huolissaan NHL:n nykytrendistä, jossa maalivahteja ei miehen mukaan kunnioiteta enää vanhaan tapaan. Mies antoikin kitkerää palautetta liigan ja sen pelaajien suuntaan Toronto Sunin haastattelussa.

Viimeisin tapaus sattui miehelle toissa yön ottelussa Calgary Flamesiä vastaan Flames-puolustaja Noah Hanifinin ajeltua maalivahtia polvella suoraan päähän.

– Jonkin on pakko muuttua. Nuoret kaverit kuten Matthew Tkachuk ajelevat maalivahteja surutta verkon perukoille. Tuo on naurettavaa. Asioiden on pakko muuttua, koska me (maalivahdit) olemme pelaajia siinä missä kenttäpelaajatkin, Hellebuyck ärähtää.

– Nuo kaverit ovat todella piittaamattomia maalivahteja kohtaan nykyään. Heitä ei kiinnosta, koska tilanteista ei juurikaan vihelletä jäähyjä eivätkä he joudu vastaamaan teoistaan nyrkein. He vain tekevät mitä haluavat, tähtivahti jatkaa.

– Mielestäni noista tilanteista pitäisi viheltää enemmän jäähyjä, jolloin pelaajat saisivat kuulla valmentajiltaan tyhmistä jäähyistä. Ehkä silloin he eivät ajaisi tilanteisiin hullun lailla silloin, kun maalivahdilla on jo kiekko hallussaan.

Heikon alkukauden pelannut viime kauden Vezina-finalisti on parantanut otteitaan viime aikoina. Miehen itsensä mukaan tämä syyllistyi alkukaudesta yliyrittämiseen, mikä näkyi 25-vuotiaan tähtivahdin pelaamisessa negatiivisella tavalla.

– Minun täytyi ottaa pari askelta taaksepäin ja koota itseni. Ajattelin vain että ok, älä yritä liikaa. Sitä kautta sain itseluottamukseni ja rauhallisuuteni takaisin, Hellebuyck kertaa joulukuun parannusta suoritustasossaan.

Tänään kello 23 Suomen aikaa käynnistyvässä ottelussa Minnesota Wildin kohtaava Winnipeg johtaa tällä hetkellä NHL:n läntistä konferenssia pisteen erolla Calgary Flamesiin.