Kolmen päivän joulutauolta palaaminen kaukaloon ei ole aina yksinkertaista. Carolina Hurricanes sai tästä muistutuksen perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun hallitseva mestari Washington Capitals voitti sen kotonaan lukemin 3-1. Carolinan vieraskiertue idässä jatkuu lauantai-iltana New Jersey Devilsin vieraana.

Hurricanesin viime ajat ovat olleet jälleen synkemmät. Kymmenestä viimeisestä ottelusta voittoja on irronnut vain kolme.

Sebastian Aho iski Capitalsia vastaan kauden 15. osumansa. Ahon tehot tällä kaudella ovat nyt ennen Devils-ottelua 15+24. Ahon joukkuetoveri Teuvo Teräväinen on kirjannut käynnissä olevalla sesongilla kahdeksan maalia ja 21 syöttöä.

– Oli selvää, että molemmat joukkueet olivat aluksi hieman lomatunnelmissa. Sen pystyi näkemään, kokenut Hurricanes-peluri Justin Williams myönsi Capitals-tappion jälkeen seuran verkkosivuilla.

Itäisen konferenssin viimeisenä oleva New Jersey Devils haki puolestaan maistuvan 5-2-vierasvoiton perjantain ja lauantain välisenä yönä Boston Bruinsista.

Sami Vatanen pelasi ottelussa reilut 21 minuuttia jääden pisteittä ja tehotilastossa miinuksen verran pakkaselle. Suomalaisen peliajallinen vastuu viimeisen viiden ottelun aikana on vaihdellut 19 ja 22 minuutin välillä.

Keith Kinkaid on ollut päävastuun kantava maalivahti, mutta 22-vuotias Mackenzie Blackwood aloitti joulutauon jälkeen Devilsin maalinsuulla torjumalla Bruins-voitossa 40 laukausta.

Voitto oli aiemmin tällä kaudella neljä ottelua pelanneelle nuorelle kanadalaisvahdille ensimmäinen seurassa.

Hurricanes-ottelun alla Devilsin leirissä kysymyksiä herättää myös ykköstykki Taylor Hallin pelikunto. Boston-ottelussa Nico Hischierin ja Kyle Palmierin rinnalla ykkösketjun laidalla luisteli 20-vuotias Jesper Bratt Hallin jäätyä ottelusta sivuun alaraajavamman vuoksi.

New Jersey Devilsin ja Carolina Hurricanesin kohtaaminen Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplaysta Tero Kainulaisen selostamana lauantaina kello 20.05 alkaen.