Edmonton Oilersin päävalmentaja Ken Hitchcock tylytti joukkueensa konkariosastoa kovin sanankääntein Oilersin kärsittyä viime yönä 2-4-kotitappion Vancouver Canucksia vastaan.

Neljännen peräkkäisen ottelunsa hävinneen Oilersin konkariosasto on valmentajan mukaan nyt todellisen näytönpaikan edessä. Jättisopimuksella pelaava Milan Lucic sekä kovanaama Zack Kassian ovat tehneet koko kauden aikana yhteensä kolme maalia. Miesten pelipaikka onkin nyt kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys nuorten pelaajien tehdessä jonkinasteista esiinmarssia joukkueen johtorooleihin.

– Alemmat kentälliset eivät luo tarpeeksi tilanteita. He ovat isoja pelaajia, joiden kuuluisi dominoida peliä. He eivät kuitenkaan saa tarpeeksi laukauksia tai kiekkoa maalille. He eivät pysty luomaan tarpeeksi kaaosta vastustajien maalille, Hitchcock vaikeroi.

Varsinkin takavuosien pistelinko Lucicin tilanne seurassa on suorastaan katastrofaalinen. Tällä kaudella tehot 1+6 netonneen 30-vuotiaan laitahyökkääjän sopimusta on tämän kauden jälkeenkin jäljellä vielä neljä vuotta. Kuusi miljoonaa kaudesta kuittaava järkäle on kuitenkin suuressa vaarassa pudota kokoonpanon ulkopuolelle jo lähiaikoina.

Nuorille kehuja

Sen sijaan Hitchcock kehuu todella vakuuttavan sisääntulon NHL-kaukaloihin tehnyttä puolustaja Caleb Jonesia sekä konkarivalmentajan suosikkipelaajaksi noussutta Jesse Puljujärveä.

– Jos haluamme todella kasvaa joukkueena, tarvitsemme enemmän osallistumista koko joukkueelta. Saamme sitä pelaajilta, joiden tekeminen ei välttämättä näy suoraan tehotilastoissa. Caleb Jones on ollut mahtava ensimmäisestä päivästä alkaen. Myös Jesse on hyvä pelaaja, Hitchcock jakaa kehuja joukkueen nuorille.

Vasta viisi peliä ylhäällä pelannut 21-vuotias Jones on jo nyt ottamassa isoa roolia Oilersin alakerrassa ja mies onkin nopeasti ohittanut Matt Benningin, Kevin Gravelin, Jason Garrisonin sekä Chris Widemanin puolustuksen nokkimisjärjestyksessä. Myös monipuolisen nuorukaisen corsi-tilastot ovat parhaat kaikista joukkueen puolustajista.

Viime vuoden 1. kierroksen varaus Kailer Yamamoto on hänkin nousemassa pikku hiljaa joukkueen nokkimisjärjestyksessä, joskin taituri kaipaa roolia tulosyksiköistä, johon miehen tehot eivät toistaiseksi tunnu riittävän.

Oilersin suurimmat ongelmat ovatkin juuri nyt alemmissa kentissä, joista uusimpana waiver-listalle asetettiin 23-vuotias takavuosien 2. kierroksen varaus Valentin Zykov. Joukkueella ei ole riittävästi alempien kenttien osaamista, minkä vuoksi tehot lepäävät illasta toiseen auttamattoman paljon Connor McDavidin, Leon Draisaitlin sekä Ryan Nugent-Hopkinsin varassa.

Oilers majailee sarjataulukossa kahden pisteen päässä lännen viimeisestä pudotuspelipaikasta.