Pittsburgh Penguinsin GM Jim Rutherford laukoo kanadalaiskanava TSN:n haastattelussa kovaa tekstiä joukkueen kakkoskentän tähtikaksikosta, Jevgeni Malkinista sekä Phil Kesselistä.

Suuressa roolissa seuran kahdessa Stanley Cup -voitossa esiintynyt kaksikko ei ole viime aikoina löytänyt yhteistä säveltä molempien taitureiden puskiessa kentällä omat tehopisteet mielessään. Rutherfordin mielestä nykyinen tyyli ei palvele liiemmin joukkuetta kuin pelaajiakaan, joiden joulukuun yhteenlaskettu plusmiinus-saldo näyttää karua lukemaa -13.

– Heidän välillään on kemiaa silloin tällöin. Mutta silloin kun molemmat alisuorittavat hyökkäyspäähän, he alisuorittavat myös omaan päähän pelatessa. Asia on valmennuksen päätettävissä, mutta mielestäni meidän pitäisi erottaa heidät toisistaan, Rutherford jyrähtää.

Kessel on jo reilun parin vuoden ajan ollut jatkuvien myyntihuhujen kohteena huolimatta siitä, että 31-vuotias konkari iskee jatkuvasti tauluun kovia teholukemia. Tällä kaudella jenkkilaituri on kerännyt 36 ottelussa tehot 14+24=36. Mies on pelannut tällä vuosikymmenellä kaikki(!) runkosarjaottelut, joten kyseessä on tehojen lisäksi varsinainen teräsmies.

Varsinkin joulukuu oli kuitenkin Malkin-Kessel-kaksikolle vaikea. Kessel on kerännyt joulukuun 12 ottelussa yhdeksän tehopistettä Malkinin jäätyä kahteen maaliin ja seitsemään tehopisteeseen.

– Kun nämä kaksi ovat samaan aikaan jäällä, he molemmat puskevat eteenpäin pelkkä maalinteko mielessään, minkä seurauksena pelin muut osa-alueet unohtuvat ajoittain. Molemmat ovat huippupelaajia ja uskon heidän ymmärtävän tilanteen. Mielestäni heidät pitäisi silti erottaa toisistaan.

Kolme viimeistä otteluaan ennen lyhyttä joulutaukoa voittanut Penguins majailee tällä hetkellä Metropolitan-divisioonan kolmosena, joskin vain kaksi pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella.