Ottawa Senatorsin seurajohdolla on meneillään kiireiset viikot. Joukkueen pudotuspelimahdollisuudet alkavat käydä ohuiksi, minkä lisäksi seuralla on enää muutama viikko aikaa tehdä ratkaisuja viimeistä sopimuskauttaan pelaavien tähtiensä suhteen.

Sekä Matt Duchene, Mark Stone että Ryan Dzingel pelaavat sopimustensa viimeistä kautta, eikä seuralla ole varaa päästää kolmea eniten pisteitä tällä kaudella takonutta hyökkääjäänsä vapaille markkinoille ilman korvausta.

Senatorsilla olisi palkkakattonsa puitteissa varaa pitää vaikka koko kolmikko riveissään, joskin eri asia on se haluaako omistaja Eugene Melnyk rakentaa joukkueen tulevaisuutta ongelmapelaajien maineessa olevan kolmikon varaan.

Dzingelin tulevan sopimuksen oletetaan asettuvan vuosipalkaltaan viiden miljoonan dollarin luokkaan. Stone ja Duchene sen sijaan tavoittelevat tiettävästi jopa 8-vuotisia pahveja 8-10 miljoonan kausitienesteillä.

Kiinnostaako kolmikkoa ylipäätään jäädä seuraan, joka on jatkuvien myynti- ja muuttospekulaatioiden kohteena ja jonka pakka on muutenkin ollut viime ajat enemmän tai vähemmän sekaisin?

Ottawa Sunin seuraa lähellä oleva sisäpiiritoimittaja Don Brennan uskoo koko kolmikon päätyvän kauppatavaraksi ennen helmikuun lopun siirtotakarajaa, jolloin miehistä olisi tarjolla edes jonkinlainen korvaus seuran uudelleenrakennusta silmällä pitäen.

Senatorsin sikariportaalla onkin nyt meneillään todella kriittiset ajat sen suhteen, mihin suuntaan toista kauttaan liigan pohjamudissa rämpivää organisaatiota ollaan viemässä.