Kumpi voitti NHL-tähtien jättikaupan? Ex-huippupakki: Montrealin hyötyi myydessään P.K. Subbanin

© Kuva: Getty Images

Viasat Jääkiekko ja Viaplayssa tarjoavat lauantaina parhaaseen katseluaikaan todellisen NHL-helmen, kun Boston Bruins ja Nashville Predators kohtaavat kello 20.00 alkaen.

Suomalaismaalivahtien kaksintaistelu ei ole kirkossa kuulutettu, sillä Tuukka Raskin aiempia hankalampi alkukausi on avannut slovakialaisvahti Jaroslav Halakille mahdollisuuden.

Viasatin asiantuntija ja 479 NHL-ottelua puolustajana pelannut Ossi Väänänen uskoo Raskin hankaluuksien takana olevan luonnollisia syitä.

– Vaikeita jaksoja tulee kaikille, eikä suuri yleisö saa tietää esimerkiksi taustalla olevista mahdollisista vammoista. Huipputasolle palaaminen riippuu lopulta aina karaktääristä, Väänänen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

Ikkuna Stanley Cupin voittoon on Nashvillessa ollut auki jo vuosia. Predators kävi lähellä kaudella 2016-2017, mutta Pittsburgh Penguins oli loppuotteluissa tuolloin parempi voitoin 4-2.

– Predatorsilla on ollut jo vuosia Stanley Cupin voittoon riittävä joukkue kasassa. Joukkue on hyvin valmennettu ja ydinryhmä pysynyt pitkään kasassa. Sisäinen kemia on kuitenkin esimerkiksi sellainen tekijä, jonka tilasta suuri yleisö ei saa mitään tietoa. Materiaali riittää, mutta miten sisäinen yhtenäisyys, kun ratkaisuhetkillä joudutaan puristamaan ruuvia ylimääräiset kierrokset?

Nashville ja Montreal Canadiens tekivät yhden vuosituhannen puhutuimmista vaihtokaupoista kaudelle 2015-2016, kun P. K. Subban suuntasi kanadalaisseurasta Nashvilleen ja toinen takalinjojen kanadalaiskanuuna Shea Weber matkasi toiseen suuntaan. Väänäsellä on näkemys, kumpi osapuoli lopulta hyötyi enemmän.

– Jos mietin luonnetta ja joukkueeseen tulevaa suoritusvarmuutta, niin näkisin Montrealin voittaneen saadessaan Weberin. Kun tullaan ruohonjuuritasolle, uskon hänen olevan Subbania enemmän epäitsekäs joukkueen jätkä.

Anssi Shemeikka