Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov pelaa uransa parasta kauttaan NHL:ssä. Taiturimainen tamperelainen on kirjannut 32 ottelussa huikeat 15 maalia ja 33 tehopistettä.

Pisteet eivät kuitenkaan vielä paljasta Barkov todellista hyvyyttä. 23-vuotias hyökkääjä nimittäin suorastaan dominoi peliä älykkäällä kahden suunnan pelaamisellaan.

Panthersin päävalmentaja Bob Boughner on päässyt seuraamaan läheltä Barkovin taituruutta ja yksi erityinen ominaisuus ilahduttaa varsinkin entisen NHL-puolustajan silmään.

– Joskus ottelut ovat niin nopeita, että vasta seuraavana päivänä videolta näkee ja arvostaa asioita, joita hän tuo kaukaloon. Silloin näkee Barkovin tekemisen alhaalla ja sen kuinka eliittiä hänen mailatyöskentelynsä on. Se on parasta, mitä olen koskaan nähnyt, Boughner ylisti Panthersin verkkosivujen mukaan.

Myös Panthersin ikoninen maalivahti Roberto Luongo yltyi hehkuttamaan kapteeniaan.

– Barkov on niin viisas. On uskomatonta miten kypsä hän on ikäisekseen. Me kaikki tiedämme sen, mitä meidän kopissa on, kun meillä on hänet. Toivomme vain, että hän voisi pelata 60 minuuttia otteluissa nykyisen 30 minuutin sijaan, Luongo heitti.