Carolinan tehokkaan Aho-Teräväinen-kaksikon takana kasvaa mielenkiintoinen suomalaisnimi – ”Päässyt totuttelemaan”

© Kuva: Getty Images

Kaksikko Sebastian AhoTeuvo Teräväinen on vastannut suuresta osaa Carolina Hurricanesin tehoista tällä kaudella.

21-vuotias Aho on Carolinan sisäisen pistepörssin ykkösenä. 30 ottelussa on kertynyt tehomerkintöjä 9+20. Teräväinen on pörssikakkonen tehoin 5+16.

– Kovaa pojat painaa. Illasta toiseen kovia tehoja. NHL:ssä arvostetaan tasaisuutta. Runkosarjassa pelataan 82 peliä ja se on erinomainen asia, jos vaihtelu huonon ja hyvän päivän välillä ei ole iso. Valmentajat tykkää, kun tietävät mitä saavat pelaajiltaan joka ilta, olit sitten pistenikkari, puolustava hyökkääjä tai Pekka Peruspakki, komean NHL-uran tehnyt Sami Helenius tietää.

Ahon ja Teräväisen paistatellessa parrasvaloissa, koettaa 20-vuotias Janne Kuokkanen tehdä läpimurtoaan Carolinan riveissä. AHL:ssa yli piste per peli -tahtia tehoileva Kuokkanen on päässyt pelaamaan tällä kaudella yhden ottelun Hurricanesin NHL-ryhmässä.

– Suomessa liiton miehet paheksuvat, kun pojat lähtevät nuorena Pohjois-Amerikan junnuliigoihin. Siellä kuulemma pelaaminen muuttuu liian yksinkertaiseksi, mutta minä sanon paskan marjat.

– Onhan se nähty monella Euroopassa pelanneelta, kuten (Eeli) Tolvaselta, että ei se aina lähde kulkemaan NHL:ssä. Pelityyliä pitää kypsytellä. Se on paljon suoraviivaisempaa ja fyysisempää. Nämä nuoret kuten Kuokkanen, ketkä junnuliigoihin ovat lähteneet, ovat päässeet totuttelemaan Pohjois-Amerikan menoon, Helenius toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes sunnuntaina klo 20.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa sekä ilmaiseksi TV5:llä.

Kimmo Mäkinen