Pittsburgh Penguins on mielenkiintoisessa tilanteessa koskien aloittavan maalivahtinsa paikkaa.

Joukkueen ykkösmaalivahti, juuri loukkaantumisensa jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Matt Murray on ollut tällä kaudella pelaamissaan peleissä äärimmäisen epävarma. Sen sijaan miestä alkukaudella tuurannut Casey DeSmith on pelannut viime aikoina todella vakuuttavasti.

Aiemmin urallaan vain 14 NHL-ottelussa esiintynyt 27-vuotias on pelannut tällä kaudella 22 ottelua torjuntaprosentilla 92,3 sekä päästettyjen maalien keskiarvolla 2,46.

DeSmith jatkoi huimia otteitaan viime yönä pysäyttämällä peräti 48 kiekkoa Penguinsin napatessa 5-3-voiton Boston Bruinsista. Mies on nyt voittanut peräti seitsemän viimeisestä kymmenestä ottelustaan, mikä tekeekin vain 650 000 dollaria tästä kaudesta tienaavan maalivahdin sivuuttamisen aloittajan paikalta erittäin vaikeaksi.

Mies itse ei aio stressata Murrayn paluusta sen enempää, vaan aikoo jatkaa kovaa työntekoa peliaikansa eteen.

– Kun saan pelivuoron, yritän vain voittaa ja tehdä parhaani. Jatkan kovaa harjoittelua ja teen asiat niin kuin ennenkin. Se on mielestäni ainoa tie menestykseen, DeSmith kommentoi.

Murrayn odotetaan palaavan kaukaloon yli kuukauden sairauslomaltaan ensi yönä Penguinsin isännöidessä NHL:n peränpitäjä Los Angeles Kingsiä.