Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen sai kehuja The Hockey Writers -julkaisulta sekä hyökkäys- että puolustuspään kehityksestään ja arvostaan joukkueelleen.

Pohjoisamerikkalaiset kiekkotoimittajat kokevat turkulaispelaajan saaneen epäreilun määrän lokaa niskaansa vaatimattomista puolustustilanteistaan aiempina vuosina.

The Hockey Writers nostaa esiin Ristolaisen hurjan puolustusvastuun. Edellisinä kausina ennen huippulupaus Rasmus Dahlinia turkulaisen oli kannettava isoa taakkaa omassa päässä.

Ruotsalaispakin hankinnan myötä Ristolaisen peliaika on vähentynyt lähes minuutin verran ottelua kohden. Suomalaiselle on jäänyt enemmän aikaa myös hyökkäyspeliin osallistumiseen.

Uusi tilanne onkin näkynyt upeina otteina vastustajan päädyssä. Amerikkalaiset kiekkotoimittajat hehkuttivat Ristolaisen pelinrakennuksen olevan hauskaa katseltavaa.

– Viime aikoina hän on ottanut rohkeasti vastuuta ja kantanut kiekkoa hyökkäyspäähän luodakseen maalipaikkoja syvällä toisessa päässä. Se on jotain, mitä hän ei joko saanut tai uskaltanut tehdä aiempina kausina. Se on ollut aivan uusi ulottuvuus hänen peliinsä, THW ylisti.

Lähde: The Hockey Writers