Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen ei anna itselleen kiitettävää joulutodistusta, vaikka joukkueensa pelivire on ollut väkevintä miesmuistiin.

Aiempina vuosina Sabres on saanut tyytyä New Yorkin osavaltion vähäpätöisimmän NHL-seuran leimaan. Viime kaudet ovat olleet Buffalossa äärimmäisen vaikeita.

Vuosien mittaan seura on kuitenkin päässyt rakentamaan pohjaansa yhä vahvemmaksi ja leveämmäksi nuorten lupausten ja hyvien pelaajahankintojen myötä.

Tänä syksynä Sabres on viimein päässyt nauttimaan rakennustyönsä hedelmistä. Sinipaidat ovat nousseet itäisen konferenssin kolmanneksi jättäen taakseen jopa hallitsevan Stanley Cup -mestarin Washington Capitalsin.

Mainiossa iskussa on myös Ristolainen, joka on nakuttanut 31 otteluun jopa 20 tehopistettä. Hienosta vireestään huolimatta turkulainen näkee omassa pelissään reilusti kehittämisen varaa.

– Ihan hyvin ovat omat pelit menneet, mutta en ole tyytyväinen. Olen todella kunnianhimoinen sillä tavalla, ettei oikein mikään riitä. Aina näkee jotain, minkä voisi tehdä paremmin tai parantaa. Ihan kohtalaisesti [on mennyt] tähän asti, mutta alku oli aika vaihtelevaa, Ristolainen ruoti NHL.comille.

Tiukkaa itsekritiikkiä selittää juurikin Ristolaisen voitonnälkä. TPS-kasvatti ei jahtaa omia virstanpylväitään pistesarakkeissa, vaan keskittyy auttamaan joukkuettaan kohti pudotuspelikevättä.

– Ainio tavoitteeni on saada voittoja ja päästä pudotuspeleihin. Mikään muu ei merkitse mitään. Jos joukkue menee pudotuspeleihin tiedän, että minullakin on mennyt kausi hyvin henkilökohtaisesti, Ristolainen linjasi.

Lähde: NHL.com