Anaheim Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf on saavuttanut vasta toisena Ducks-pelaajana 900 tehopisteen rajan. Samaan on yltänyt aiemmin vain suomalaistähti Teemu Selänne.

Ducksin pitkäaikainen kippari rikkoi 900 pisteen rajan syötettyään hattutempun tehtailleen tshekkilupauksen Ondrej Kasen toisen maalin viime öisessä ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Getzlaf kirjautti tilastoihin myös toisen maalisyötön 6-3-lukemiin Anaheimin hyväksi päättyneessä mittelössä. Syöttöjen myötä kanadalaiskonkarin uran runkosarjatehot muodostavat yhtälön 255+646=901.

Aiemmin samaan virstanpylvääseen on yltänyt vain suomalaislaituri Selänne, joka pelasi jopa 14 kautta Anaheimin paidassa.

Getzlafin vire on ollut viime kausina hieman vaihtelevaa, mutta tänä syksynä mies on ollu ajoittain taas huipputerässä. NHL Networkin asiantuntijan Darren Pangin mielestä ankkalauman kapteeni oli viime öisen Stars-voiton avainhahmoja.

– Getzlaf oli todellinen katalysaattori. Hän hoiti avaintilanteen laidan tuntumassa Koko halli oli täynnä energiaa, kun hän voitti Roman Polakin kaksinkamppailussa, otti kiekon haltuunsa ja tarjoili sen Kaselle upeaan paikkaan, Pang kehui.

Lähde: NHL.com