Legendaarinen NHL-valmentaja ja nykyään Sportsnetin asiantuntijana toimiva Don Cherry on ottanut Patrik Laineen viimeaikaiset tekemiset tarkkaan seurantaan.

Tulikuuman marraskuun jälkeen Laineen ruuti on märkää. Winnipeg Jetsin suomalaistähti ei ole heiluttanut verkkoja joulukuussa vielä kertaakaan.

Cherry nosti lauantaina suorassa tv-lähetyksessä huolensa esille siitä, että Laineen energia menee kaukalossa vääriin asioihin. Suomalaistykki on luonut NHL:ssä mainetta pelaajana, joka tykkää soittaa suutaan vastustajille.

Tuorein tempaus tapahtui sunnuntain St. Louis Blues -ottelussa, kun Laineen tönäisi Oscar Sundqvistin jäähän ja huuteli puolustajajärkäle Robert Bortuzzolle.

– Hän on kaveri, joka pystyy tekemään viisi maalia pelissä. Minulla on ehdotus, lopeta tuollaiset temput. Lopeta kokonaan, Cherry kritisoi Sportsnetin lähetyksessä.

Cherryn haluaisi Laineen ottavan enemmän mallia NHL-legenda Guy Lafleurilta.

– Lefleur ei edes katsonut vastustajiin päin. Hän ei lähtenyt muiden perään ja sai pelata rauhassa. Ja hän teki useasti yli 50 maalia. Keskity Laine hyökkäyspään peliin – olet silloin parempi kuin, jos keskityt Bortuzzon kaltaisiin kavereihin, Cherry summaa.