HELSINKI. KHL:stä ja Jokereista ponnahduslauta NHL:ään?

Suomalaislupaus Kristian Vesalainen teki urallaan ison päätöksen, kun nuorukainen päätti jättää Winnipeg Jetsin organisaation ja hypätä loppukaudeksi lainapestille Suomeen.

Alku uudessa seurassa on ollut vakuuttava. Kolmeen avauspeliin kaksi maalia pommittanut nuorukainen on osoittanut olevansa heti kova nimi helsinkiläisryhmään. Mutta miksi KHL nousi AHL:n edelle? Vesalainen suhtautuu kiekkofanien ihmettelyyn tyynesti.

– Vastaus on helppo. Jos vertaa AHL:ää ja KHL:ää, tämä on paljon laadukkaampi sarja. Täällä pääsee pelaamaan paljon ja treenaamaan laadukkaasti. En näe syitä, miksi tämä ei toimisi, Vesalainen summaa medialle.

Kommunikaatio Jetsin kanssa saa Vesalaiselta kiitosta. Winnipegissä otettiin ilmeisen hyvin vastaan Vesalaisen päätös lähteä loppukaudeksi kauas Suomeen.

Kotona pelaaminen antaa mahdollisuuden treeniin, jota Vesalainen ei usko saavansa farmissa reissatessa.

– He suhtautuivat tähän hyvin. Meillä ei ollut mitään kinaa. Sieltä tuli neuvoja, miten treenata ja mihin asioihin kiinnittää huomiota pelissä. Pieniä juttuja, hyökkääjä virnistää.

19-vuotiaalla on saumat pelata komennuksen myötä myös nuorten MM-kisoissa. Vesalainen olisi melkoinen vahvistus Nuorille Leijonille.

Maajoukkuekomennuksen suhteen ei olla tehty vielä päätöksiä. Pelaaminen kisoissa kiinnostaa.

– Olen jutellut päävalmentaja (Jussi) Ahokkaan kanssa pari kertaa. Olisi makea lähteä kisoihin, mutta tätä pitää miettiä kunnolla, Vesalainen kiteyttää.

LUE MYÖS: Suomelle NHL-apuja MM-kisoihin? Nuoret Leijonat odottaa huippunimiä: ”Eihän tällaista tilannetta ole ollut ikinä”