Arvostetun kiekkosivusto The Athleticin toimittaja Dom Luszczyszy on tehnyt listauksen, jossa hän arvioi, ketkä ovat todennäköisesti NHL:n parhaita pelaajia kaudella 2021-2022.

Listauksen ykkösenä loistaa vähemmän yllättäen Edmonton Oilers -kapteeni Connor McDavid, joka on monien mielestä jo nykypäivänä NHL:n paras pelaaja.

Listakakkoseksi nousee puolestaan Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon ja kolmanneksi Toronto Maple Leafsin Auston Matthews.

Myös suomalaisittain listaus on komeaa katseltavaa, sillä kärkikymmenikköön yltää peräti kolme suomalaispelaajaa. Kuudennella sijalla loistaa Mikko Rantanen ja heti perään seitsemäntenä Patrik Laine.

Kivenkovaan kymmenikköön murtautuu myös Aleksander Barkov, jonka nimi löytyy yhdeksänneltä sijalta. Toimittaja uskoo, että Barkov on tulevaisuudessa vahva ehdokas Selke Trophyn (paras puolustava hyökkääjä) voittajaksi, mitä hän on toki jo nytkin.

Florida Panthers -kapteeni Aleksander Barkov on NHL:n parhaimmistoa kaudella 2021-2022. (Kuva:Getty Images)

Seuraava suomalainen listauksessa on puolestaan Sebastian Aho (18.), joka nousee arviossa muun muassa Sidney Crosbyn (20.) yläpuolelle. Kanadalaistähti on tosin tuolloin jo todellista konkariosastoa 34-vuotiaana pelaajana.

Jesperi Kotkaniemi matkalla tähtiin

Top 50 -listan viides ja samalla viimeinen suomalainen löytyy sen sijaan sijalta 49. Tällä hetkellä tulokaskauttaan pelaava Jesperi Kotkaniemi on tehnyt toimittajaan lyhyessä ajassa suuren vaikutuksen. Luszczyszy uskoo, että Porin Ässien kasvatti voi kehittyä Montreal Canadiensissa tähtisentteriksi, joka nauttii tulevaisuudessa suurta vastuuta.

Listauksessa huomionarvoista on myös se, ettei maalivahteja otettu huomioon vaikean ennustettavuuden vuoksi. Toimittaja toteaa kuitenkin, että muun muassa Juuse Saros on mitä todennäköisimmin lähivuosina pelipaikkansa parhammistoa.

Jos haluat tutustua koko top 50 -listaukseen, voit tehdä sen täältä.