TPS:stä NHL:ään siirtynyt Alexandar Georgiev: ”Haluan pelata mahdollisimman paljon”

© Kuva: Getty Images

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!

Viime kaudeksi Turun Palloseurasta NHL:ään ponnistanut maalivahti Alexandar Georgiev on sahannut kahden ensimmäisen Pohjois-Amerikan kautensa aikana ahkerasti farmiliigan ja NHL:n väliä.

Venäläis-bulgarialainen on pelannut alle puolentoista kauden aikana 41 AHL- sekä 18 NHL-ottelua. Tällä kaudella NHL-pelejä on kertynyt vyölle kahdeksan kappaletta.

Viimeksi joulukuun alun Montreal-ottelussa ykkösvahti Henrik Lundqvistia Rangersin maalilla tuurannutta 22-vuotiasta ollaan heitelty peliajan perässä farmiin vähän väliä. Tämä ei kuitenkaan haittaa ammattimaisella asenteella Pohjois-Amerikan valloitukseen lähtenyttä maalivahtia.

– Ajattelutapani on se, että tämä on pelkästään hyvä asia minulle. Kehityn noissa peleissä maalivahtina, Georgiev kommentoi hissiliikettä New York Postille.

Luistokautta jälleen kerran pelaavan 36-vuotiaan Lundqvistin takana peliaika jää väistämättä pieneksi, joten tuntuman hakemin farmijoukkue Hartford Wolf Packin riveistä on kieltämättä hyvä vaihtoehto penkin päässä istumiselle.

– Olen iloinen saadessani pelata. Minulle on tärkeintä saada nyt alle mahdollisimman paljon pelejä. Olen iloinen saadessani auttaa joukkuetta (AHL:ssä). Jätkät tekevät kovaa duunia, joten yritän vain olla avuksi siellä, Georgiev kommentoi AHL-pelien meininkiä.

– Kaverit NHL:ssä laukovat paremmista kulmista, mutta muuten peli alhaalla on todella nopeaa ja maalintekopaikkoja aukeaa paljon, mies vertailee liigojen välistä eroa.

Myös Hartfordin valmentaja Keith McCambridge kehuu venäläisen asennetta rautaliigassa.

– Hän ei roikota päätään tai näytä pettymystään joutuessaan tänne. Hän on samanlainen kuin viime vuonna eikä ota farmikomennuksia vastaan negatiivisella tavalla, valmentaja kehuu.

Georgiev on torjunut NHL:ssä tällä kaudella torjuntaprosentilla 89,9. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin heikko 3,37. Maalivahdin onkin nostettava suoritustasonsa farmissa takaisin huippuunsa, muuten peliaika Lundqvistin takana saattaa tällä kaudella jäädä minimaaliseksi.

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!