Viime kaudeksi Turun Palloseurasta NHL:ään ponnistanut maalivahti Alexandar Georgiev on sahannut kahden ensimmäisen Pohjois-Amerikan kautensa aikana ahkerasti farmiliigan ja NHL:n väliä.

Venäläis-bulgarialainen on pelannut alle puolentoista kauden aikana 41 AHL- sekä 18 NHL-ottelua. Tällä kaudella NHL-pelejä on kertynyt vyölle kahdeksan kappaletta.

Viimeksi joulukuun alun Montreal-ottelussa ykkösvahti Henrik Lundqvistia Rangersin maalilla tuurannutta 22-vuotiasta ollaan heitelty peliajan perässä farmiin vähän väliä. Tämä ei kuitenkaan haittaa ammattimaisella asenteella Pohjois-Amerikan valloitukseen lähtenyttä maalivahtia.

– Ajattelutapani on se, että tämä on pelkästään hyvä asia minulle. Kehityn noissa peleissä maalivahtina, Georgiev kommentoi hissiliikettä New York Postille.

Luistokautta jälleen kerran pelaavan 36-vuotiaan Lundqvistin takana peliaika jää väistämättä pieneksi, joten tuntuman hakemin farmijoukkue Hartford Wolf Packin riveistä on kieltämättä hyvä vaihtoehto penkin päässä istumiselle.

– Olen iloinen saadessani pelata. Minulle on tärkeintä saada nyt alle mahdollisimman paljon pelejä. Olen iloinen saadessani auttaa joukkuetta (AHL:ssä). Jätkät tekevät kovaa duunia, joten yritän vain olla avuksi siellä, Georgiev kommentoi AHL-pelien meininkiä.

– Kaverit NHL:ssä laukovat paremmista kulmista, mutta muuten peli alhaalla on todella nopeaa ja maalintekopaikkoja aukeaa paljon, mies vertailee liigojen välistä eroa.

Myös Hartfordin valmentaja Keith McCambridge kehuu venäläisen asennetta rautaliigassa.

– Hän ei roikota päätään tai näytä pettymystään joutuessaan tänne. Hän on samanlainen kuin viime vuonna eikä ota farmikomennuksia vastaan negatiivisella tavalla, valmentaja kehuu.

Georgiev on torjunut NHL:ssä tällä kaudella torjuntaprosentilla 89,9. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin heikko 3,37. Maalivahdin onkin nostettava suoritustasonsa farmissa takaisin huippuunsa, muuten peliaika Lundqvistin takana saattaa tällä kaudella jäädä minimaaliseksi.