Moskovan TsSKa:n maalivahti Ilja Sorokin on kiinnostunut liittymään New York Islandersin vahvuuteen ensi vuoden syksynä. Nuorukaisen KHL-seuran uskotaan kuitenkin vastustavan siirtoa.

Venäjän maajoukkueen kanssa olympiakultaa Etelä-Korean talvikisoista napannut Sorokin on torjunut TsSKa:n riveissä vakuuttavin ottein reilut kolme kautta.

Sorokinin vuoden 2014 varaustilaisuudessa napanneen Islandersin on kerrottu havittelevan 188-senttistä kassaria ensi kaudeksi.

The Athleticin tietojen mukaan maalivahti olisi itsekin kiinnostunut siirrosta New Yorkiin KHL-kauden jälkeen.

Tiellä on kuitenkin yksi mutka – TsSKA aikoo pitää Sorokinista kiinni kynsin ja hampain nuorukaisen sopimuksen loppuun saakka.

– Ilja Sorokinin agentti sanoaa, ettei Ilja liiku mihinkään ennen kuin hänen sopimuksensa TsSKa:n kanssa päättyy. Se tapahtuu vuonna 2020. Se [siirto] olisi mahdollinen, jos TsSKa hyväksyisi sen. Niin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, venäläistoimittaja Igor Eronko raportoi.

Igor Eronko

@IgorEronko
Ilya Sorokin's agent says Ilya won't move anywhere before his contract with CSKA expires. That'll be in 2020. It would be possible if CSKA was OK with that. But that's not happening #Isles

Arthur Staple

@StapeAthletic
As Lamoriello looks for Islanders' next franchise goaltender, an in-house solution may present itself theathletic.com/695526/2018/12…

Islanders omistaa edelleen 23-vuotiaan torjujan NHL-oikeudet, mutta miehelle ei ole koskaan tehty sopimusta taalaliigaan.

Lähteet: The Athletic, Sport-Express