Vegas Golden Knightsin laitahyökkääjä Ryan Reaves selviää ilman pelikieltoa ja sakkoja rajuista taklauksistaan Washington Capitalsin Tom Wilsonia päin viime öisessä ottelussa.

Kanadalaislaituri ajeli itsekin ylilyönneistään tunnetun Wilsonin kahdesti rankasti jäähän viime yön Golden Knightsin ja Capitalsin välisessä ottelussa.

Wilson löi päänsä toisen taklauksen voimasta jäähän ja joutui jättämään ottelun kesken. 24-vuotias kanadalainen jouduttiin taluttamaan jäältä pukukoppiin. Miehen kunnosta ei ole toistaiseksi enempää tietoa.

Reaves tuomittiin rangaistuksestaan suihkuun. Enempiä sanktioita kanukille ei kuitenkaan ole TSN:n Bob McKenzien mukaan tulossa.

– Ryan Reavesin taklaus Tom Wilsonia päin, joka johti suureen rangaistukseen ja ottelurangaistukseen ja pakotti Wilsonin myös jättämään ottelun kesken ei johda mihinkään lisärangaistuksiin kurinpidon osalta. Tämä ei yllätä lainkaan, McKenzie tviittasi.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
Ryan Reaves’ hit on Tom Wilson last night, which resulted in a major penalty/game misconduct for interference and also knocked Wilson out of the game with injury, will not result in any supplementary discipline by the NHL.

Kiekkokansa otti tuomion vastaan ristiriitaisin tunnelmin. Monet katsoivat Reavesin antamien tällien olleen ”ansaittu kosto” Wilsonin aiemmin itse jakelemistaan törkytaklauksista.

Wilson on saanut uransa mittaan jopa neljä pelikieltoa vaarallisista päähän kohdistuneista osumista.

Toiset taas katsoivat Reavesin toiminnan olleen väärin ja toivoivat alkukautta vaivanneille loukkaantumisiin johtaneille rajuille otteille loppua.

– Vartalo vasten vartaloa, vaikka taklaus tulikin myöhässä. Pää ei ollut mukana. Wilson on nynny, eräs NHL-fani linjasi.

– Ainoa syy sille, miksi Wilson loukkaantui oli se, että hänen kypäränsä hihna oli liian löysällä, kun hänen päänsä osui maahan. Myöhäinen taklaus, mutta puhdas osuma olkapäähän, yksi kommentoijista arvioi.

– Tämän vuoksi en saata katsoa NHL:ää enää. Tämä on ensimmäinen kerta 39 vuoteen, kun en ole katsonut yhtäkään runkosarjan ottelua, toinen taivasteli.