Toissa yön NHL-kierroksella jo neljännen peräkkäisen tappionsa kokenut Chicago Blackhawks uhkaa pudota pudotuspelitaistelusta jo ennen vuodenvaihdetta!

Viimeisestä 18 ottelustaan ainoastaan kolme voittanut 2010-luvun menestysseura on ollut täysin hunningolla myös uuden päävalmentajansa Jeremy Collitonin alaisuudessa. 13 ottelun ajan intiaanipaitoja luotsannut 33-vuotias ex-pelaaja ei ole saanut joukkueen kurssia käännetyksi, vaan Chicago on voittanut miehen alaisuudessa vaivaiset kaksi ottelua.

Joukkueen materiaali ei nykyisellään ole lähelläkään menestysvuosien tasoa, minkä lisäksi yksi asia on joukkueen pelissä on suorastaan retuperällä!

Chicagon ylivoimapelin tehokkuus on koko liigan surkeinta – sen pakkopelin onnistumisprosentti on ällistyttävän heikko 12,5! Blackhawksin lisäksi vain Los Angeles Kings (14,4%) sekä Montreal Canadiens (14,9%) jäävät ylivoiman tehokkuudessa alle 15 prosentin lukemaan.

Ero yv-tilaston kärkipaikkaa pitävään Colorado Avalancheen näkyy karulla tavalla myös sarjataulukossa. Peräti 32,2% tehokkuudella vastustajan alivoimakoostumuksia rankaiseva Avalanche on kerännyt alkukaudella 14 pistettä chicagolaisia enemmän!

Blackhawks sentään katkaisi toissa yönä Calgary Flamesiä vastaan järkyttävän pitkäksi venähtäneen maalittoman yv-putkensa. Ennen joukkueen tuoreimman hankinnan Dylan Stromen ylivoimaosumaa Chicago oli pyörittänyt pakkopeliä tuloksetta 14 yrityksen verran!