William Nylanderin ja Toronto Maple Leafsin koko syksyn jatkunut pattitilanne jatkosopimusneuvotteluissa saatiin myöhään lauantaina Suomen aikaa vihdoin päätökseen.

22-vuotias Nylander ja Maple Leafs solmivat kuusivuotisen ja hyökkääjälle keskimäärin 6,9 miljoonan dollarin vuositulot takaavan jatkodiilin. (uutinen)

Mikäli sopimusta ei olisi syntynyt eiliseen takarajaan mennessä, olisi pelaajalta jäänyt koko NHL-kausi pelaamatta.

Maple Leafsin GM Kyle Dubas kertoi ratkaisun venyneen aivan viime tippaan, sillä ruotsalaisen leiri otti yhteyttä Maple Lefsiin vain noin puoli tuntia ennen takarajaa, joka oli Suomen aikaa lauantaina kello 24.00.

– Yritimme pysyä koko prosessin ajan optimistisena, koska uskoimme tarjouksemme olleen reilu. Se, että häneltä olisi jäänyt koko kausi pelaamatta ei olisi ollut kenenkään etu, Dubas totesi TSN:n haastattelussa.

Maple Leafs-pomo totesi kuitenkin, että oli aikarajan lähestyessä valmis myös toisenlaiseen lopputulokseen.

– Kun joudut olemaan tällaisessa prosessissa mukana, on varauduttava ettei asia ratkeakaan halutulla tavalla. Johtoryhmämme tehtävänä on kuitenkin valvoa koko organisaation etua niin taloudellisesti kuin joukkueen rakentamisenkin kannalta ja joskus voi käydä kuten nyt nähtiin, vaikka olisimme tietysti halunneet välttää asian venymisen, Dubas painotti.

Nylander oli tilanteen ratkettua äärimmäisen helpottunut.

– Tämä on ollut sairas prosessi. Hyvä että se on vihdoin ohi, Nylander totesi Aftonbladetille sunnuntaiaamuna Arlandan lentokentällä.

LUE LISÄÄ: Rahakas jättidiili! Lähteet: William Nylander sopimukseen Toronton kanssa