Moni varmasti hieraisi silmiään vuoden 2017 varaustilaisuudessa, kun suomalaispuolustaja Oskari Laaksosen nimi huudettiin jo kolmannen kierroksen (89.) varauksena Buffalo Sabresiin.

Varauksen aikaan 17-vuotias tamperelainen kiekkoili vielä Ilveksen A-junioreissa, eikä hän ollut millään muotoa isolle kansalla tuttu nimi. Muun muassa superlupaavat Miro Heiskanen ja Kristian Vesalainen varastivat silloin loistavilla esityksillään otsikot Suomessa.

Laaksonen on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa raivannut tiensä Ilveksen Liiga-ryhmään. 19-vuotias pakkilupaus on ottanut paikan Ilveksen ykkösparista ja on ollut joukkueen kantavia voimia, kun 24 ottelussa on syntynyt komeat tehot 3+10=13.

The Athletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt asiantuntija Corey Pronman antoi uusimmassa kolumnissaan tunnustuksen, että hän ei edes tiennyt kuka Laaksonen oikein oli.

– Tämän kolumnin tarkoitus oli korostaa virheitä joita olen tehnyt ja mitä opin niistä. Laaksosen tapauksessa en usko, että tein kauheaa virhettä. En ollut silloin kuullutkaan hänestä. Hän ei pelannut kansainvälisissä tapahtumissa, mutta en olisi siltikään katsonut hänen pelaamista paikan päällä tai videolta – en pitänyt häntä lupauksena. Mutta silti Buffalo varasi hänet kolmannella kierroksella. Se yllätti monet tällä alalla. Nyt kaksi vuotta myöhemmin tämä on alkanut näyttämään jo nerokkaalta varaukselta. Laaksonen johtaa tällä hetkellä joukkueensa peliaikatilastoa. Hän luistelee todella hyvin, hän on taitava sekä hänellä on loistavat kyvyt hyökkäyspäädyssä. Hän on myös kasvanut pituutta huimasti ja hän alkaa näyttämään jo oikealta kiekkolupaukselta, Pronman kirjoitti.

Pronman myöntää tehneensä virheen jättäessään Laaksosen arvioimatta.

– En usko, että tein virhettä arvostelussa, koska en edes tiennyt tätä pelaajaa, joka varattiin 17-vuotiaana. Nyt vaikuttaa siltä, että hänestä on tulossa muutamassa vuodessa NHL-pelaaja. Tämä on silti syystä riippumatta virhe minulta. Tämä on myös yksi rohkeimmista ja parhaista varauksista, joita olen nähnyt viime vuosina. Hänen pitää silti vielä todistaa paljon, jotta hän voi pelata NHL:ssä, Pronman kiteyttää.