Jonathan Toewsin ohella Chicago Blackhawksin 2010-luvun menestyksen pääarkkitehteihin kuuluneen laitahyökkääjä Patrick Kanen ketjukaverit ovat miehen uran varrella vaihdelleet vähän väliä.

Vuosien 2015 ja 2017 välillä satumaisen taitava jenkki löysi vihdoin vakituiset ketjukaverit, ja kemia Artemi Panarinin ja Artem Anisimovin kanssa toimi ajoittain kuin unelma. Keväällä 2015 mies pelasi hyvin yhteen Brad Richardsin ja Kris Versteegin kanssa. Tuolloin tuloksena oli Blackhawksin toistaiseksi viimeinen Stanley Cupin voitto.

Eilen Arizonaan treidatun Nick Schmaltzin piti olla Kanen seuraava tutkapari, mutta toisin kävi. ”Luulin Schmaltzin olevan seuraava kaveri, jonka kanssa pystymme luomaan kemiaa. Varsinkin viime vuonna homma toimi ajoittain hyvin”, Kane kertoi NBC:lle.

Viime kaudella Schmaltz ja Kane pelasivat yhdessä noin puolet kaudesta. Schmaltzin 21 maalia ja 31 syöttöä lupasivat hyvää jatkoa ajatellen, mutta tällä kaudella homma alkoi mennä pieleen. Kane siirrettiin lopulta Toewsin vierelle, jolloin Chicago joutui taas lyömään ns. kaikki munat yhteen koriin.

Nyt miestä sovitellaan jälleen uuteen kenttään, kun kärkivaraus Dylan Strome saapuu Arizonasta Chicagoon. Aiemmin pysäyttämättömän tutkaparin OHL:ssä muodostaneet Strome ja Alex DeBrincat olisikin helppo nähdä samassa kentässä kokeneen Kanen kanssa.

”Ei ole väliä kenen vierellä pelaan. Minun pitää vain pelata omaa peliäni ja keskittyä ennen kaikkea siihen. Yritän vain löytää kemiaa niiden kanssa, joiden kanssa milloinkin pelaan”, Kane toteaa.

Kane pelasi parhaat kautensa (106 ja 89 pistettä) vuosien 2015-2017 välillä nimenomaan Panarinin kanssa. Olisivatko Strome ja DeBrincat vihdoin vastaus Kanen ketjukavereiksi pidemmällä aikavälillä, jää nähtäväksi.