Winnipeg Jetsin suomalaistykki Patrik Laineen viiden maalin superilta sai päävalmentaja Paul Mauricen hymyn korviin asti. Yllätyksenä tuli ainoastaan se, että miksi vasta nyt.

– Ollakseni rehellinen, olen yllättynyt siitä, että näin ei ole käynyt aiemmin. Olen sanonut tämän uskoakseni aiemminkin ja yritän pitää asian oman pääni sisällä, mutta niinä iltoina kun hän on tehnyt kolme maalia, niin hänellä on ollut mahdollisuus tehdä paljon enemmänkin, Maurice myhäili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Laineelle hattutemppu oli jo tämän kolmas marraskuun tuoksinnassa. Maalit nostivat hänet samalla NHL:n maalipörssin kärkipaikalle tehoin 19+3=22. St. Louis Bluesia vastaan pelatussa ottelussa Laineen laukaisuprosentti oli vaatimaton 100,0.

Laineesta tuli samalla NHL-historian toinen suomalaispelaaja, joka onnistui tekemään yhdessä ottelussa viisi maalia. Ensimmäisenä tässä onnistui Jari Kurri, joka rokotti New Jersey Devilsiä viidesti marraskuun 19. päivä vuonna 1983.

– Aina kun koskin kiekkoon, niin se meni jollain tavalla sisään. Tämä oli vaihteeksi yksi niistä illoista. Näin ei tule tuskin tapahtumaan taas hetkeen, mutta toivottavasti olen väärässä. Tämä oli kaiken kaikkiaan loistava peli minulta ja ketjukavereiltani, Laine sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Tamperelaisen vierellä pelanneet Kyle Connor ja Bryan Little saalistivat kumpainenkin neljä syöttöpistettä.

– Meidän ei tarvinnut tehdä muuta kuin saada kiekko ”Pattylle”. Hän oli tänään liekeissä. Se oli todella erityistä. Tiedämme kaikki millainen laukaus hänellä on, Connor ylisti.