Vahvasti kautensa aloittanut suomalaishyökkääjä Mikael Granlund oli jälleen huippuvedossa, kun Minnesota Wild nujersi Ottawa Senatorsin maalein 6-4.

Jääkiekossa maalit nousevat yleensä syöttöpisteitä suuremmalle huomiolle. Maalin jälkeen juhlitaan maalintekijää, eikä niinkään pelaajaa, joka antoi sen kuuluisan maaliin johtaneen syötön. Onhan se tietenkin loogistakin. Maalit merkitään tulostaululle, syötöt vain ja ainoastaan tilastoihin.

Jonkun ne maalit täytyy kuitenkin syöttää. Harvoissa tapauksissa pelaaja nappaa oman maalinsa takaa kiekon ja purjehtii koko kentän yksin läpi nousten samalla vuoden upeimpien maalien listalle. Maalien taustalla on useimmiten kuitenkin yksi-kaksi pelaajaa, jotka antavat ratkaisevat syötöt maalintekijän lapaan.

Granlund napsi viime yönä pelatussa ottelussa kolme syöttöpistettä. Näistä kaksi ensimmäistä olivat sen luokan namupasseja, että ilman niitä maalit olisivat jääneet syntymättä.

Suomalaistaiturin illan ensimmäinen syöttö oli – Twitter-käyttäjä cjzeron sanoin – puhdasta kiekkopornoa:

CJ Fogler account may or may not be notable

@cjzero
Granlund saucer passes are pure hockey porn

Ottelun 3-0 -osumassa syöttöväylä oli selvästi avoimempi, mutta Granlundin ”lätty” ei jättänyt kylmäksi myöskään tässä:

CJ Fogler account may or may not be notable

@cjzero
Granlund does it again, this time to Staal. Hawt

Illan kolmas syöttöpiste syntyi Granlundin tarjoiltua kiekon maalin takana olleelle Jason Zuckerille, joka siirsi pelivälineen rystyllä maalin eteen hiipineelle Eric Staalille. Kaunis tämäkin:

CJ Fogler account may or may not be notable

@cjzero
Normally it's Staal making the backhand pass from behind the net to Zucker, but nicely done either way

Granlund on tehnyt nyt pelaamassaan 22 ottelussa yhtä monta tehopistettä (10+12). Suomalaisen itseluottamus on nyt sitä luokkaa, että viimeyön kaltaisia taideteoksia voidaan odottaa myös tulevissakin peleissä.