Sopimuksensa tähän kauteen päättävä venäläishyökkääjä Artemi Panarin ilmoitti kauden alussa, että hän ei ole aikeissa neuvotella jatkopaperista Columbus Blue Jacketsin kanssa.

Panarinin tulevaisuus on vielä harmaiden pilvien seassa, mutta The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun osasi antaa jo osviittaa siitä, minkälaista palkkaa venäläistaituri haluaa tienata seuraavassa sopimuksessaan.

– Panarinin leiri hakee 10-11 miljoonan dollarin vuosipalkkaa Blue Jacketsilta tai sitten vapailta markkinoilta, LeBrun mainitsi Twitterissä tiistaina.

Jos Panarin saa tahtonsa läpi, tulisi hänestä NHL:n parhaiten palkattu laitahyökkääjä. Vain Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane tienaa yli 10 miljoonaa dollarin palkkaa laitahyökkääjänä.

Yli 10 miljoonan dollarin palkkapussin antaminen saattaa kuulostaa melko hassulta, kun ottaa huomioon, että edes Panarinia kovemmat tähdet kuten Nikita Kutsherov tai Aleksandr Ovetshkin eivät pääse siihen lukemaan. Täytyy kuitenkin huomioida, että näiden kahden venäläisen sopimus tehtiin silloin, kun palkkakatto oli alhaisempi.

Panarin on pelannut tällä kaudella tilastojen valossa hyvin, kun 20 ottelun jälkeen miehellä on kasassa tehot 5+17=22.