Dallas Starsin suomalaispuolustaja Julius Hongan kehitys on jäänyt junnaamaan pahasti paikalleen, eikä valoa oikein näy tunnelin päässä.

Starsin vuoden 2014 ensimmäisen kierroksen 14. varaus on aloittanut viidennen kautensa Pohjois-Amerikassa vaisusti. 17 ottelun jälkeen 22-vuotiaalla puolustajalla on kasassa vain kolme syöttöpistettä.

Honka on pudonnut Starsin puolustuksessa arvoasteikolla pahasti alas, eikä peliaikaa ole herunut paljoa tähtipakki John Klingbergin poissaolosta huolimatta. Mikä pahinta, Honka on jätetty kokonaan ulos Starsin molemmista ylivoimakoostumuksista, kun paikan on vienyt neljä muuta puolustajaa.

The Athletic -lehden Starsin hovitoimittaja Sean Shapiro uskookin, että Hongan aika Starsissa on tulossa päätökseen.

– Stars odottaa vieläkin Hongan kehittymistä pelaajaksi, jota he kaavailivat hänestä varaamisen jälkeen. Häntä on johdettu huonosti aikaisempien valmentajien toimesta, mutta Klingbergin loukkaannuttua hänelle aukesi loistava mahdollisuus näyttää, että #FreeHonka (vapauta Honka) -ilmiö oli heidän syytänsä. Tähän mennessä asiat ovat menneet nuorella puolustajalla aivan miten sattuu, eikä hän ole tehnyt tarpeeksi asioita jäällä, jotta hänet voisi palkita, Shapiro latasi faktat tiskiin.

Shapiro myös huomautti, että Hongan vaihtoarvo ei ole tällä hetkellä taivaissa.

– Hänen vaihtoarvonsa yksi yhteen -kaupassa ei ole korkealla – miettikää vaikka mitä Stars sai Jamie Oleksiakista viimeksi (ehdollinen neljännen kierroksen varaus). Hän saattaa kuitenkin tulla osaksi isompaa vaihtokauppaa.