Winnipeg Jetsin maalitykki Patrik Laine, 20, teki viime yönä kauden toisen hattutemppunsa, kun manitobalaisorkesteri aiheutti Vancouver Canucksille jo seuran kuudennen peräkkäisen tappion.

Hattutemppu oli Laineelle samalla hänen NHL-uransa kuudes. Tämä nostaa suomalaisen nykyhetken parhaaksi ”hatuntekijäksi” ohi Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin. Venäläistykki on paukuttanut kaudesta 2016-17 lähtien yhteensä viisi kypärätemppua. Listan kolmospaikan jakavat Filip Forsberg (Nashville Predators), John Tavares (Toronto Maple Leafs) ja Connor McDavid (Edmonton Oilers).

Laineen kuluva kausi käynnistyi yskähdellen. Ensimmäiseen 12 peliin syntyi vain kolme maalia, mutta 19 ottelun jälkeen saldo näyttää jo 11 täysosumaa.

Tämän lisäksi huomionarvoista on se tosiasia, että ensimmäiset 18 kamppailua tuottivat vain yhden ”laakin” tasakentällisin. Viimeöisen Canucks-ottelun jälkeen paljon kohuttu sarake koheni kolmella osumalla.

– Kun pysyy kärsivällisenä ja tekee kovasti töitä, niin tulee palkituksi. Minut palkittiin tänään. Kärsivällisyys, se on se avain. Tästä eteenpäin, jos en onnistu tekemään tasakentällisin yhtään maalia, sanotaan nyt 20 seuraavaan peliin, niin en aio menettää hermojani. Pysyn vain kärsivällisenä ja jatkan työntekoa, Laine huomautti Jetsin verkkosivuilla.