Washington Capitalsin romuluinen hyökkääjä Tom Wilson on päässyt kiekkoväen vihalistalle hurjilla taklauksillaan, jotka ovat johtaneet usein jäähyihin, ulosajoihin tai pahimmillaan pelikieltoihin.

Wilsonin tuorein tempaus tapahtui kauden alussa harjoitusottelussa, kun hän taklasi St. Louis Bluesin ruotsalaishyökkääjää Oskar Sundqvistia päähän ulosajon arvoisesti. Wilsonille langetettiin lopulta 20 ottelun mittainen pelikielto, joka lyhennettiin kuitenkin viime viikolla 14 ottelun mittaiseksi.

Kyseinen pelikielto oli jo Wilsonin neljäs tämän kalenterivuoden aikana. 24-vuotiaasta hyökkääjästä on tullut totisesti koko NHL:n ja sen kurinpidon silmätikku.

– Pelasin neljä tai viisi kautta sääntöjen mukaan puhtaasti, eikä minun tarvinnut huolehtia yhtään mistään. Peli on kuitenkin alkanut muuttumaan viime vuonna, koska yhä useammin jäällä näkee kyseenalaisia tilanteita. Ja kun jääkiekkoa pelaa fyysisesti, kyseenalaisia tilanteita tulee, Wilson sanoi The Athletic -lehden haastattelussa.

– Minun täytyy pitää huoli siitä, että pallo pysyy NHL:n kurinpidon kenttäpuolella. En voi antaa heidän tehdä päätöksiä. Minun täytyy olla varma, että voin kontrolloida sitä mitä tapahtuu jäällä. En voi istua otteluita katsomossa. Minun pitää olla pukukopissa auttamassa jätkiä saamaan voittoja, 193-senttinen ja 98-kiloinen hyökkääjä jatkoi.

Wilsonin tilanne on tullut jo siihen pisteeseen, että seuraavan likaisen tempun jälkeen panokset kovenevat. Pelikiellon suuruus voi moninkertaistua edellisestä.

Kanadalaishyökkääjä myöntää jättäneensä pelikiellon loppumisen jälkeen muutaman jysähtävän taklauksen ottamatta.

– Pelissä näkee tietysti paljon mahdollisuuksia taklauksiin. En ole koskaan ollut kaveri, joka menisi kaukaloon ja antaisi korkeita kyynärpäitä, tai kurottaisi jalalla taklauksessa, tai sitten keihästäisi mailalla. Olen yrittänyt aina tehdä kovia, hyviä, puhtaita vartalotaklauksia. Peli on nykyään niin nopeaa ja kaverit liikkuvat todella nopeasti jäällä, joten kun iso taklaus tulee, niin silloin tulee myös loukkaantumisia. Minun vain täytyy olla varma siitä, että pysyn poissa näistä ja autan joukkuettani hyökkäyspäädyssä. Minun täytyy kehittyä paljon kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Fyysinen puoli tulee aina olemaan osa luonnettani, mutta tällä hetkellä minun pitää vain olla varma, että pysyn jäällä, Wilson avaa.

Järkälemäinen hyökkääjä halusi vielä varmistaa, että hän ei ole likainen pelaaja.

– Olen tehnyt paljon hyviä taklauksia urallani. En ole koskaan nostanut kyynärpäätäni, enkä ole koskaan kohdistanut taklausta päähän. Joskus taklaus voi osua päähän, mutta tämä on kontaktilaji. Minun täytyy tehdä kaikkeni, jotta voin vähentää niitä.

– En ole jäällä satuttamassa vihollisia. Yritän vain pelata peliä kovaa. Minun täytyy olla varma, että teen sen myös puhtaasti. Jos edes pienikin asia tapahtuisi nyt, niin sinä tiedät, kuin myös kaikki muut tietävät, mitä silloin tulee tapahtumaan. Se on rankkaa. Se on jotain, minkä kanssa olen nyt tekemisissä, Wilson ynnää.

Wilson on saanut erittäin huonon maineen kiekkopiireissä ja siihen Capitals-hyökkääjältä löytyy yksi erityinen syy.

– Paljon siitä (maineesta) johtuu mediasta. Olen pelannut 400 ottelua ja minulla on ollut kaksi pää-tapausta. Se on ikävää. Se on todella valitettavaa. En halua joutua koskaan siihen kategoriaan. En halunnut koskaan nuorempana joutua siihen joukkoon, josta puhutaan musta pilvi nimen päällä. Se on ehkä seuratuin alue jääkiekossa tällä hetkellä. Aina kun joku taklaa, ihmiset puhuvat siitä aivan hulluna. Tässä täytyy olla todella varovainen ja muuttua ajan myötä, Wilson perusteli.