”Valmentajalla ei riitä enää sanoja” – Miro Heiskanen on tullut jäädäkseen NHL:n parrasvaloihin

© Kuva: Getty Images

Miro Heiskanen on tullut väkevästi maailman kovimpaan kiekkoliigaan NHL:ään ja ottanut heti paikkansa Dallasin pelaavassa kokoonpanossa.

Heiskanen on vasta 19-vuotias, mutta häkellyttänyt kaikki hurjalla itseluottamuksellaan ja väkevällä pelaamisellaan. Rooli kasvaa ottelu ottelulta ja tiistaina Columbusta vastaan Heiskanen kellotti Dallasin suurimman jääajan.

– Valmentaja sanoi haastattelussa, että hänellä ei riitä enää sanoja ylistämään Heiskasta. Miten hän liikkuu ja miten hän on nopeassa ajassa kehittynyt ja kasvaa jokaisen pelin mukana, toteaa itsekin taalajäillä komean uran tehnyt Sami Helenius NHLSuomi.comille.

Dallas Starsissa on vahva suomalaisedustus. Heiskasen ohella tähtipaitojen puolustuksessa ahertavat Julius Honka ja Esa Lindell. Lindell ei paistattele paljoa lehtien otsikoilla, mutta pelaa illasta toiseen isoimpia minuutteja.

– Tekeehän hän myös pisteitä. Viime kaudellakin yli 20 pistettä ja pelaa ykköspakkiparissa. Pakit ei oikein Suomessa komeile lehtien kansissa ja saa arvostusta, mutta NHL:ssä kyllä häntä arvostetaan. Jokerien junnuja valmentaessani häneen tutustuin. Nöyrä ja hiljainen jätkä, ei pidä meteliä itsestään, mutta kultaakin kalliimpi joukkueelle, Helenius toteaa.

Dallasin suomalaistrio saa sunnuntaina vastaansa New York Islandersin suomalaiskaksikon Valtteri FilppulaLeo Komarov. Islandersilla on kausi lähtenyt hyvin liikkeelle ja suomalaiskaksikko pelannut väkevästi.

– Rangersia vastaan Filppula syötti kolme maalia ja Komarov tehoili 1+1, eli aika kivasti on viime aikoina Islandersin suomalaisilla mennyt. Ovat saaneet viime vuosina paljon hyviä varausnumeroita ja joukkue tekee nousua kohti huippua. Nuoria kovia jätkiä nousee yhä isompiin rooleihin ja heillä on laaja materiaali. Osaava jätkä penkillä, kun koutsina on Washingtonin mestaruuteen luotsannut Barry Trotz, Helenius toteaa.

Dallas Stars – New York Islander sunnuntaina 18.11. klo 20.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Juho Hirvonen