Venäläispuolustaja Nikita Zadorov nousi viime kaudella rytinällä Colorado Avalanchen vakituiseen kokoonpanoon.

23-vuotias moskovalainen pelasi Avalanchessa jo toki kahdella edelliskaudellakin, mutta pelejä kertyi yhteensä vain 78. Kaudella 2017-18 Zadorov tahkosi jo 77 ottelua tehoin 7+13 (20). Jäähyjä isokokoiselle puolustajalle merkattiin puolestaan 103 minuutin edestä.

Mitä tulee peliaikaan, niin Zadorov sai vastuuta 19.28 minuuttia ottelua kohden. Kuluvalla kaudella peliaika on pudonnut kuitenkin yli kolmella minuutilla per peli. Edellisessä ottelussa Boston Bruinsia vastaan jääaika jymähti suorastaan pohjalukemiin, 7.22 minuuttiin.

Muun muassa tämä tosiasia on käynnistänyt spekulaatiot siitä, että tehot 1+2 mättänyt Zadorov saattaa löytää pian paikkansa jostain toisesta joukkueesta.

– Monet NHL-seurat ovat alkaneet jo miettiä, olisiko hän (Zadorov) saatavilla. Voi olla hyvinkin mahdollista, että Colorado haluaisi vahvistaa joukkojaan hyökkääjällä. He pitävät tästä 196-senttisestä pojasta, mutta perustuen hänen jääaikaansa, niin hän on juuttunut valmentajan koirankoppiin. Hän saattaa hyvinkin olla osa jotain isompaa vaihtokauppaa, NHL-toimittaja Darren Dreger spekuloi TSN:n torstaisessa artikkelissa.

Zadorov on Avalanchen ensimmäisen kierroksen varaus (#16) kesältä 2013. Hänen nykyinen, vuosipalkaltaan 2,15 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen.