Montreal Canadiensin alkukausi on ollut suuri yllätys. Vielä kesällä perinteikkäälle kanadalaisseuralle irvailtiin, kun Max Pacioretty ja Alex Galchenuyak vaihdettiin joukkueesta pois.

Tällä hetkellä Montreal on pudotuspelipaikassa kiinni. Joukkue on jäänyt kauden 18 ottelussa pisteittä vain kuusi kertaa.

Joukkueen tulokkaalla Jesperi Kotkaniemellä on selvä näkemys, mistä menestys johtuu. Suomalaissentteri avasi voittojen saloja peliyhtiö Nordicbetin sivuille kirjoitetussa Jouni Niemisen haastattelussa.

– Joukkue on kyllä erittäin hieno. Hyviä jätkiä. Meillä on hyvä ilmapiiri päivästä toiseen. Tämä on semmoinen motivoitunut porukka. Treeneissä tehdään kovasti hommia joka päivä. Se palvelee peleissäkin hyvin, Kotkaniemi sanoi.

– Isoin homma tehdään siellä treeneissä, vaatimustaso pidetään hienosti korkeana joka päivä. Työmotivaatio pysyy hyvänä ja kuten sanoin se palvelee pelejä tosi paljon. Jaksetaan pelata se 60 minuuttia joka päivä. Se yritetään pitää jatkossakin hyvänä.

Montreal on kaupunkinakin Kotkaniemen mieleen.

– Kyllä sen huomaa joka päivä, että Montreal on jääkiekkokaupunki. En kyllä vaihtaisi pois sieltä mihinkään. Tykkään tällä hetkellä olla siellä tosi paljon, Kotkaniemi tunnelmoi.