Jesperi Kotkaniemi on monessakin mielessä poikkeuksellinen hyökkääjä. Hän onnistui murtautumaan NHL:ään heti varaustilaisuuden jälkeisenä syksynä. Hän johtaa varausvuotensa pistepörssiä. Kaiken kukkuraksi hän saa pelata keskushyökkääjänä, eikä häntä pakotettu ensin laidalle kuten monelle muulle nuorelle hyökkääjälle on käynyt.

Peliyhtiö Nordicbetin sivuille kirjoittava toimittaja Jouni Nieminen pääsi haastattelemaan Kotkaniemin joukkuekaveri Brendan Gallagheria, jolla oli paljon hyvää sanottavaa 18-vuotiaasta suomalaissentteristä.

– Hän on tuonut paljon energiaa meidän joukkueeseemme”, sanoi Gallagher, hieman vakavoituen. ”Hän on parantanut peli peliltä ja tullut paremmaksi ja paremmaksi. Me olemme todella nauttineet hänen seurastaan. Hän on hauska junnu, todellinen persoona ja hyvää seuraa, Gallagher kommentoi Niemisen haastattelussa.

– Hän on hauska persoonallisuus. Sopii joukkueeseen loistavasti.

Myös valmentajakonkari Claude Julienilla riitti hyvää sanottavaa nuoresta hyökkääjästään.

– Ensivaikutelmani on ollut aika hyvä. Hän on 18-vuotias nuori pelaaja, jolla näyttää olevan paljon itseluottamusta kiekon kanssa hyökkäyspäässä. Hän saa paljon aikaa, Julien kommentoi.

– Juuri nyt ainoa asia, minkä tämän 18-vuotiaan on tehtävä on vain tulla vahvemmaksi ajan kanssa, ja hänen on opittava pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät pelaajasta paremman tässä liigassa. Se on hänen tilanteensa nyt. Hänellä on loistava asenne.