Jättimuutoksia vireillä? Pittsburgh Penguinsin GM käy kärsimättömäksi: ”Aika on tullut”

© Kuva: Getty Images

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!

Pittsburgh Penguinsin GM Jim Rutherford alkaa käydä kärsimättömäksi.

69-vuotias pitkän linjan ”toimari” avasi sanaisen arkkunsa ja sanoo tekevänsä muutoksia, mikäli pelit eivät käänny pian heidän edukseen.

– Todellakin! Jos tämä meininki jatkuu, niin meidän on tehtävä jotain, Rutherford ärähti Post-Gazette –sivustolle ennen Washington Capitalsille kärsittyä 2-1 -tappiota.

Penguins teki jo kaksi muutosta ennen Capitals-kohtaamista kutsumalla AHL:sta hyökkääjät Zach Aston-Reesen ja Garrett Wilsonin.

– Teot ovat voimakkaampia kuin sanat. Tämä on ensimmäinen muutos muutamista tulevista, jos emme pääse pian vauhtiin, Rutherford sanoi.

Rutherford ei eritellyt joukkueen epäonnistujia, mutta sanoi monen seuraavan vain vierestä odottaen, että tähtipelaajat kuten Sidney CrosbyJevgeni MalkinPhil Kessel ja Kris Letang ”hoitavat homman kotiin” ja kannattelevat joukkuetta.

– Kun nämä kaverit eivät saa hommaa hoidettua, olipa syynä sitten jäätyminen tai huono peli, niin silloin muiden jätkien on noustava esiin, suoriuduttava ja auttaa voittamaan pelejä. Emme ole nyt siinä pisteessä.

Penguinsissa on edellä mainittujen kavereiden lisäksi useita muitakin vastuunkantajia, mutta he ovat alisuorittaneet – ja pahasti. Esimerkiksi hyökkääjät kuten Derick BrassardDaniel SprongCarl HägelinBryan Rust ja Riley Sheahan ovat onnistuneet yhdessä takomaan vain neljä maalia 14 ottelussa. Crosby, Malkin ja Kessel ovat tehneet keskimäärin yli pisteen per peli.

Rutherford moitti myös joukkueensa alisuorittaneita maalivahteja, kuten myös pelaajia, jotka ovat saaneet hiljattain uuden sopimuksen itselleen.

– He saavat isompia sopimuksia, jonka jälkeen he tavallaan asettuvat, Rutherford kummasteli.

Toimitusjohtaja meni sanoissaan jopa niinkin pitkälle, että hän kyseenalaisti lopulta koko joukkueen.

– Onko tämä joukkue ollut liian kauan yhdessä? Se on jotain, mitä minun on aina seurattava. Milloin minun on tehtävä muutoksia? Pelaajat tekevät tällä hetkellä kaikkensa kertoakseen minulle, että aika on tullut, Rutherford päätti.

Capitals-tappio oli Penguinsille jo viides peräkkäinen. Tietääkö tämä lähtöpasseja jollekin? Se jää nähtäväksi.

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!