HELSINKI. NHL:n visiitti Suomeen oli monella tapaa onnistunut.

Winnipeg Jets ja Florida Panthers pistivät kunnon show’n pystyyn, kun joukkueet pelasivat kaksi loppuunmyytyä ottelua Helsingissä. Kahta ottelua oli seuraamassa NHL:n mukaan yhteensä 26 980 maksanutta katsojaa.

Harva kiekkofani poistui pelistä pettyneenä. Patrik Laine varasti huomion maalikimarallaan – supertähti iski kahdessa pelissä komeat neljä maalia. Itse pisteet pelistä menivät tasan: sekä Panthers että Jets nappasivat voitot 4-2-voitoillaan.

NHL-komissaari Gary Bettman kertoi medialle, ettei ainakaan ensi vuonna edessä ole reissua Suomeen. Sarjalla on silti jo suunnitelmia vuoden päähän.

– Suunnittelemme harjoituspelejä Saksaan ja Sveitsiin. Sen ohella NHL:n runkosarjaa olisi tarkoitus pelata Tukholmassa ja Prahassa. Joukkueet ja päivämäärät ovat yhä auki, Bettman paljasti Helsingissä.

Mutta miten on Suomen kanta? Kiekkopomo antoi kommentteja, jotka ovat kiekkofanien korvaan vähintäänkin lupaavia.

– Suunnittelemme pelejä vain vuosi kerrallaan. Sen takia kaikki on vielä auki. Mutta haluamme tuoda NHL-pelejä myös tulevaisuudessa Suomeen. Jos ensi vuonna ei pelata, on mahdollista, että siitä vuoden päästä pelaamme taas Suomessa, Bettman pyöritteli.

Suomen markkinat ovat kansainvälisesti melko pieniä. Sen takia edes loppuumyydyt pelit eivät välttämättä houkuttele NHL:ää jatkossakaan kovin usein kiekkohulluun maahan.

Bettman muistuttaa, ettei sarjan tavoite ole edes kasvattaa suosiotaan Suomessa. Isompi juttu on pysyä mukana koventuvassa kilpailussa.

– Jääkiekko on Suomessa niin iso asia, että me haluamme ylläpitää innostusta nykyisellä tasollaan. Sekin vaatii jo paljon, Bettman ylisti.

LUE MYÖS: Mykistävä näytös! Aleksander Barkov nollasi Winnipegin supertähden: ”Upeaa katsottavaa”

LUE MYÖS: Maailman paras kuti? Roberto Luongo avasi: tästä syystä Patrik Laineen laukausta ei voi pysäyttää

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo