Columbus Blues Jacketsin tähtivahti Sergei Bobrovskin tulevaisuus ohiolaisseurassa puhuttaa.

Venäläiskassari ilmoitti syyskuussa, ettei hän ole halukas keskustelemaan uudesta jatkosopimuksesta kesken kauden. Bobrovskin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä.

Miehen otteet kaukalossakaan eivät ole vakuuttaneet. Takana on kahdeksan ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on vaivainen 89,9. Bobrovski onkin joutunut tämän – ja ennen kaikkea sopimustilanteensa – myötä päävalmentaja John Tortorellan hampaisiin.

Siirto toiseen joukkueeseen kesken kauden ei olisi enää edes yllätys. Samaa mieltä on myös Sportsnetin kiekkotoimittaja Elliotte Friedman.

– Luulen, että Columbus on todella turhautunut Bobrovskiin. Kaikki sai alkunsa jo kesällä, kun GM Jarmo Kekäläinen kutsui hänet ja Artemi Panarinin keskustelemaan tulevaisuudestaan. Panarin osallistui tapaamiseen, mutta Bobrovski ei, Friedman sanoi perjantaina Calgary’s Sportsnet 960 –radiokanavan haastattelussa.

– Ollakseni rehellinen, luulen, että Blue Jackets haluaa pitää hänet, mutta hän on tehnyt selväksi, ettei hän halua jäädä. Uskon että tuo tapaaminen aiheutti suurta turhautumista (Columbuksessa). Hän ei keskity päivittäiseen tekemiseensä yhtä hyvin kuin ehkäpä Panarin tai muut pelaajat. He ovat kyllästyneet hänen asenteeseensa.

Bobrovskin kauppaamista vaikeuttaa kuitenkin hänen sopimuksessaan oleva siirron estävä pykälä. Tämän pystyy kuitenkin kiertämään. Friedmanilla on ounastuksensa siitä, mihin seuraan hän saattaa päätyä.

– Panarin on suoraan kaupattavissa. Bobrovskilla on täysi liikuttamisen estävä pykälä. Uskon, että Bobrovski on kuitenkin kertonut Columbukselle, mihin hän haluaa siirtyä. Kaikki katseet osoittavat tällä hetkellä New York Islandersiin. En tiedä tuleeko niin käymään, mutta juuri nyt laittaisin rahani sen puolesta, Friedman päätti.