HELSINKI. Venäläispakki Vjatsheslav ”Slava” Voinov haikailee paluusta NHL:ään. Hänen Pohjois-Amerikan uransa törmäsi seinään kesällä 2015, kun hänet tuomittiin vaimonsa pahoinpitelystä 90 vuorokauden vankeusrangaistukseen.

Voinovilla olisi ollut tuolloin vielä neljä kautta 20 miljoonan dollarin sopimustaan jäljellä. Jatkaminen NHL:ssä oli mahdotonta. Jos joku joukkue olisi halunnutkin venäläispuolustajan riveihinsä, tämä olisi voitu karkoittaa rikottuaan ulkomaalaisena Yhdysvaltojen lakia.

– Olemme keskellä intensiivistä tutkimusta. En pysty antamaan aika-arviota. Kun tutkinta on tehty, komissaari käsittelee hänen hakemuksensa hänen paluustaan, NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi NHL Global Seriesin lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

NHL:stä lähdettyään Voinov on kiekkoillut kolme kautta KHL:ssä Pietarin SKAn riveissä. Todennäköisimpänä NHL-seurana venäläispuolustajalle voi pitää Los Angeles Kingsiä, jonka riveissä hän pelasi koko Pohjois-Amerikan taipaleensa. Hän voitti myös seuran kanssa kaksi Stanley Cupia.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo