Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers ja Patrik Laineen Winnipeg Jets iskevät yhteen kahdesti Helsingissä. Patrik Laine, 20, on kerännyt 12 ottelussa tehot 3+2. Viime kaudella maalikuninkuudesta taistelleelle Laineelle lukema on vaisu.

– Jetsissä Patrik Laine vähän piiputtaa. Organisaatiossa on koetettu vähän herätellä ja peluutettu kolmosketjussakin. Ne pelaa, kellä kulkee. Vaikka olet takonut maaleja kuinka paljon aiempina kausina, niin jos ruuti on märkää, niin muut astuu korkeammille palleille, Pohjois-Amerikassa pitkän ja komean uran tehnyt Sami Helenius toteaa NHLSuomi.comille.

Aleksander Barkovin kausi on lähtenyt käyntiin pisteiden valossa vähän maanmiestään Lainetta paremmin. Yhdeksässä pelissä Barkov on tehoillut lukemat 2+6. Sen sijaan joukkueena Panthersin kausi on ollut vaisu ja floridalaiset ovat Atlannin divisioonassa jumbopaikalla.

– Minulla on sellainen kutina, että molemmat suomalaiset onnistuu näissä peleissä, sillä ne ovat varmasti Laineelle ja Barkoville kova juttu.

Laine iski viime kaudella 44 maalia ja oli NHL:n maalipörssissä toinen. Nyt koossa on vain kolme osumaa 12 ottelusta, mutta entinen NHL-puolustaja Helenius ei ole siitä huolissaan.

– Laine kun saa sen ketsuppipullon auki, niin varmasti alkaa taas tehot olemaan sellaisia kuin häneltä odotetaan.

– Kun jätkä on painanut pari vuotta maaleja tuohon tahtiin, niin moni unohtaa, että Laine on nuori jätkä, vasta 20-vuotias. Odotukset ovat kasvaneet ja media rupeaa dumaamaan. Ei nähdä sitä faktaa, että kyseessä on kuitenkin, jos nyt ei raakile, niin kuitenkin todella nuori jätkä. Odotukset ovat nousseet vähän turhan korkeiksi, Helenius painottaa.

Florida Panthers ja Winnipeg Jets iskevät yhteen torstaina ja perjantaina Helsingin Hartwall Arenalla klo 20.00. Ottelut ovat nähtävissä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakkopelit aloitetaan klo 19.30.